ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Roger fick meddelande på Facebook – från sin döde storebror

Emma Kirkhoff · 2 Feb 2015
Uppdaterad 2 Feb 2015
Roger Björkelöv fick meddelande från storebror Jan, som dog för snart ett halvår sedan. 

Roger Björkelöv fick meddelande från storebror Jan, som dog för snart ett halvår sedan.  Foto: Privat


Roger Björkelöv fick en minst sagt obehaglig överraskning när han loggade in på Facebook. Plötsligt dök en vänförfrågan upp – från storebrodern som hade varit död i ett halvår.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i fredags morse som 49-årige Roger Björkelöv från Kiruna, satt och slösurfade på sin mobil på vägen till jobbet i Malmberget. Han loggade in på Facebook höll då på att tappa andan när han såg att han hade fått en vänförfrågan från sin döde bror. 

– Först tänkte jag att de var Facebooks server som krånglade, så jag accepterade. Men sedan började det dyka upp chattmeddelanden, berättar Roger Björkelöv för metro.se. 

I chattmeddelandet undrade brodern hur Roger mådde. 

– Jag svarade som i chock och frågade vem det var. ”Det är jag” skrev han. ”Du har ju varit död i ett halvår” skrev jag då och efter det kom det inget mer svar.

Rogers storebror Jan bodde i Australien och dog av ett hjärtfel i augusti. Roger var själv nere och hämtade urnan med broders kvarlevor. Att någon nu utgav sig för att vara hans bror har rört upp en massa känslor.

– Det var lite turbulent och en bergochdalbana under några minuter där. Sedan blev jag väldigt förbannad över att någon verkade ha kopierat hans profil. Den här personen har skickat vänförfrågningar till samman vänner. Men däremot fanns chatthistoriken med min bror inte kvar i den här chatten, det gör den i hans riktiga profil.

Roger har ännu inte hört av sig till Facebook och anmält händelsen, men den fejkade profilen är nu borta. Nu ska Roger försöka ta reda på i vilket land profilen skapades och sedan tänker att se till att broderns riktiga facebookprofil stängs ner.

– Vi har en minnessida för honom, det får räcka med den. 

Norrländska socialdemokraten var först med att berättat om den märkliga historien, som Roger hoppas att så många som möjligt i brödernas bekantskapskrets ska läsa.

– Det är inte kul om den här profilen som utger sig för att vara min bror börjar skriva till våra vänner. Det är bra att det kommer ut att sånt här kan förekomma, säger Roger Björkelöv. 

​​

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro