ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rök från Tele 2 Arena efter brand

Patrick Ekstrand · 8 Dec 2013
Uppdaterad 8 Dec 2013

Branden i Tele 2 Arena vid Globenområdet i Stockholm är släckt, men räddningstjänsten är fortfarande på plats för att se till att den inte flammar upp igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Röken stiger från Tele 2 Arena i Stockholm.
Röken stiger från Tele 2 Arena i Stockholm.Foto: Läsarbild

Sju släckfordon skickades till platsen sedan ett larm om kraftig rökutveckling ut över Nynäsvägen inkommit strax efter klockan 16.

Det visade sig att det brann i ett ställverk och dieseltankar till arenans reservelaggregat och släckningsarbetet försvårades av att man inte kunde använda vatten.

– Vi kan inte gå in med vatten eftersom det brinner i ett ställverk med starkström, uppgav Hans Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, när branden rasade som värst.

Vid 18-tiden hade man lyckats få kontroll på lågorna.

– Branden är släckt, men vi är kvar på plats för att titta efter eventuella glödbränder, sa då ledningsoperatören Christer Eriksson. 

Inget evenemang pågick när larmet kom och endast personal fanns på plats, så arenan behövde inte utrymmas. Det finns inte heller några uppgifter om att någon har kommit till skada.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro