ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Rökande kvinna tvingas flytta efter röklukt i trappuppgången

Björn Berglund · 1 Mar 2018
Uppdaterad 1 Mar 2018
Kvinnan utsatte grannarna för lång och omfattande luktstörning, enligt Hyresnämnden,

Kvinnan utsatte grannarna för lång och omfattande luktstörning, enligt Hyresnämnden, Foto: IBL


En äldre kvinna i Karlstad vräks från sin lägenhet sedan grannar klagat på röklukt i husets trappuppgång. Beslutet i Hyresnämnden kommer sedan flera av husets övriga hyresgäster hotat med att flytta, skriver Hem & hyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, rökte enligt uppgift flera gånger om dagen vid husets entré med porten öppen. Enligt den privata hyresvärden fick det trappuppgången att lukta så mycket rök att grannarna hotade värden med att flytta, skriver Hem & Hyra. Grannarna uppger också att de varit rädda för bränder i huset då en av kvinnans soffkuddar fattade eld förra året, troligen på grund av en cigarett.

Hyresvärden gick till Hyresnämnden med grannarnas klagomål och framhöll att kvinnan fått flera varningar sedan 2013, men ändå inte ändrat sitt beteende.

Kvinnan sa i sin tur att hon rökt vid entrén eftersom hyresvärden hänvisat henne dit då hon inte längre fick röka på sin balkong. Kvinnan sägs ha dålig syn, och hon sade sig lämna dörren öppen eftersom hon hade svårt att få upp den när den var stäng.

Hyresnämnden ställer sig på grannarnas sida och skriver i sitt beslut att kvinnan utsatt grannarna för lång och omfattande luktstörning på ett sätt som inte kan tålas och att det inte hjälper att hon är äldre och har dålig syn, skriver Hem & Hyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro