ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rolf Lassgård om nya Jägarna”: ”Både fysiskt och psykiskt krävande”

Natalie Demirian · 14 Nov 2018
Uppdaterad 14 Nov 2018
Rolf Lassgård gör rollen som Erik Bäckström för tredje gången.

Rolf Lassgård gör rollen som Erik Bäckström för tredje gången. Foto: Pär Bäckstrand/C More/TV4/Pressbild C More


Jägarna” är tillbaka. Den här gången har Erik Bäckström slutat som polis och isolerat sig på den norrländska landsbygden. "När vi möter Erik nu så har en hel del hänt med honom och han mår inte så bra", säger Rolf Lassgård, som repriserar sin roll.

klar

Artikellänk är kopierad

22 år efter den numera kultförklarade filmen ”Jägarna” och sju år efter uppföljaren är det nu dags för Rolf Lassgård att för tredje gången spela Erik Bäckström. Den här gången i form av en tv-serie i sex delar.

– Det var otroligt spännande i och med att den är gjord som en tv-serie. Det blev jag väldigt glad för, för tidsspannet är så mycket större. Man får tid att fördjupa karaktären på ett annat sätt, säger Rolf Lassgård.

Han säger att det var som att spela in tre långfilmer.

– Det var konditionskrävande! Men otroligt roligt. Det har alltid varit ett sväng i ”Jägarna” med mycket överraskningar, och här har vi tid för några till, om vi säger så, säger han och fortsätter:

– Jag ska inte säga att det inte har varit tufft, det var det, det är både fysiskt och psykiskt krävande. Men det är samtidigt väldigt roligt. Det är en otroligt bra ensemble och en fantastisk regissör.

I nya ”Jägarna” har Erik Bäckström ännu en gång återvänt till sin hembygd, efter att han tvingats ge upp sitt jobb som polis, och blir motvilligt indragen i polisens arbete när han hjälper den lokala gruventreprenören att skydda sig mot hot och attentat.

– När vi möter Erik nu så har en hel del hänt med honom och han mår inte så bra. Han har hittat ett gammalt ruckel han bor i däruppe och han vandrar omkring i skogarna. Han har nästan rymt och isolerat sig, men naturligtvis varar inte det så länge. Jag tänker inte avslöja något, men man kan säga att saker och ting inte är så som de ser ut att vara.

Kommer man som tittare att känna igen sig från filmerna?

– Man kommer att känna igen sig. Skillnaden den här gången är att vi har lämnat de rutiga skjortorna värld, det är inte en serie om tjuvjakt.

Kan du själv känna igen dig i Erik Bäckström?

– Det jag verkligen kan relatera till är den här mannen som står med ena foten i staden och den andra foten uppe i skogen. Det går varken ur Erik eller mig.

pil
”Jägarna”

Premiär: I dag den 14 november, på C More. TV4-premiär under våren 2019.Avsnitt: Sex delar. De två första släpps på premiärdagen, därefter ett avsnitt per vecka.Regissör: Jens Jonsson.Manus: Björn Carlström, Stefan Thunberg.Skådespelare: Rolf Lassgård, Johannes Bah Kuhnke, Ia Langhammer, Pelle Heikkilä med flera.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro