ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rolig tjänst – tråkig telefon

Johan Wallén · 15 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metro Teknik testar superpaketet från 3

klar

Artikellänk är kopierad

MOBIL. Mobiloperatören Tre släppte nyligen sitt supertjänstepaket ”X-series” innehållande ” varje 3 G-operatörs våta dröm ”som Tres vd Schlomo Liran uttryckte det på presskonferensen. Och det är det också. Om än lite dyrt. Och med en urtråkig telefon.Paketet ”X-series” innehåller en hel del spännande tjänster som Orb, Skype, Sling och 3-show. Sedan tillkommer tjänster från Google och Yahoo, samt fri internetsurf både i mobilen och med mobilen som modem till datorn. Skype är precis som det låter – ip-telefoniprogram till dator överfört i mobilen. Det gör att du i praktiken kan prata gratis när du har 3 G-täckning. 3-show är tv i mobilen och det funkar riktigt bra. Ett tiotal kanaler finns i dagsläget, bland annat MTV, BBC och en bantad nyhetskanal från TV 4. Sling är samma tjänst som finns hos Viasat där du kopplar en box (köps separat) till din dvd, video eller vad du vill, i vardagsrummet och därefter skickar ut bilden på nätet och tar emot den i din mobil.

Orb är snäppet intressantare och funkar som Sling men gör att du kan komma åt allt ditt innehåll från din dator över mobilnätet. Både Sling och Orb är riktigt bandbreddsslukande och går ibland lite hackigt. Hela paketet, inklusive MSN, Hotmail och 3-Trygg – en backuptjänst för telefonen på nätet – kostar 299 kronor i månaden. Till det kommer ett ”vanligt” Tre-abonnemang och en telefon som tillsammans kostar drygt 270 kronor.För pengarna får du bara den funktionella, men oerhört tråkiga, Nokia N 73, den enda telefon som i dagsläget stödjer X-Series. Den har en mycket bra tre-megapixelskamera och en suverän batteritid, men är klumpig och saknar pekskärm, något som efter en stunds surfande är riktigt irriterande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wallén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro