ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rollen som svärmorsdröm gav mig mer jobb”

Anneli Sandberg · 31 Jan 2014
Uppdaterad 11 Feb 2014

Måns Zelmerlöw har kastat kostymen, rakat huvudet och hoppas få begrava stämpeln som svärmorsdröm. Med nya skivan Barcelona sessions” blir han mer personlig.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi träffas i Måns Zelmerlöws studio på Döbelnsgatan i Stockholm. Klockan är tio på förmiddagen och Måns ser trött ut. Han förklarar att han blir på dåligt humör av att stiga upp tidigt på morgonen. Och min första fråga skulle faktiskt handla om att han inte vill stiga upp förrän klockan 14 på dagen och hur den här intervjun då ska gå?

– Två på dagen var på den gamla goda tiden. Nu ligger gränsen kring elva. Och så länge jag får lugn och ro och en kaffe så är det okej efter tjugo minuter. Men fram till dess är jag inte helt nöjd, säger han.

På onsdag släpps ditt nya album ”Barcelona sessions”. I pressmeddelandet beskrivs den som en nystart för dig. På vilket sätt?

– Det är en nystart. Några där ute minns att jag var artist men jag tror de flesta har placerat mig i programledarfacket. Det blir en lång väg tillbaka.

Kan du ångra åren som programledare? – Nej, absolut inte. Det har varit tre fantastiska år. ”Allsång på Skansen” har gjort att min framtid i branschen känns tryggare. Men under åren som programledare har jag längtat tillbaka till att vara artist. Det är då jag mår alla bäst.Är ditt rakade hår en del av nystarten? – Det bara blev så. Jag har alltid undrat hur jag skulle se ut med rakat hår. När jag åkte på tre veckors semester gjorde jag det för att det skulle hinna växa ut om det blev katastrof. Men jag tris enormt bra i det.

Du har fått leva med stämpeln ”svärmorsdröm” under många år. Hur trött är du på den? – Det är en fin bild som har gett mig mycket, utan den hade jag inte fått ”Allsången”. När jag kom ut ur ”Idol” visste jag inte vad min identitet var och så byggdes den bilden upp av media och jag kände att det inte var så dumt. Jag insåg att rollen som svärmorsdröm gav mig mer jobb. Jag ska inte bli en badguy nu men jag kommer att vara ärligare i intervjuer och inte försöka leva upp till rollen som svärmorsdröm. BILDTEXT: Måns Zelmerlöw är mer självutlämnande på nya skivan. Låtarna handlar om tidigare förhållanden men också händelser som tsunamin som han upplevde med sin familj men alla klarade sig. – Det blev som terapi att sitta där och försöka hitta kapitel ur mitt liv att skriva om. Men det var bra för mig. För första gången i min karriär fick jag stanna upp, tänka efter och sortera minnen och känslor i huvudet vilket jag inte gjort tidigare, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro