ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rolly är ett grymt dyrt partytrick från Sony

Jonas Ryberg · 4 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Sony SEP 30 BT Rolly

klar

Artikellänk är kopierad

Pris: 4 000 kronor.Betyg: •

Sonys dansande ägg Rolly är en underbart japansk krock mellan kreativitet och ohämmad konsumtionshysteri. Ingen produkt vi testat i år har rönt större intresse och nyfikenhet från folk som passerat redaktionen när vi testat den. Men det är inte odelad kärlek.

Rolly delar snabbt åskådarna i två läger. De som gläds åt den barnsliga dansen och de blinkande ljusen. Och de som blir provocerade av att den är så dyr, meningslös och egentligen inte gör något. Rolly, eller Sony SEP 30 BT, som modellen också kallas är en produkt som är ganska svår att förstå. Den enkla förklaringen är att det är en musikspelare som kan spela låtar från ett inbyggt två gigabyte stort minne eller en Bluetoothkälla. Den äggformade apparaten har två inbyggda högtalare som för sin litenhet producerar ganska fint ljud. Hög­talarna är dolda under två lock som också används när apparaten dansar. För det är dansen som mest utmärkande och som gjort Rolly till en You Tube-hit.

Med hjälp av två ”hjul” kan den snurra i runt samtidigt som locken rörs i takt med musiken. Locken  ändrar ljudbilden beroende på hur de är riktade. Dessutom ackompanjeras dansen av blinkande lampor. Hjulen används också för att byta låt och för att ändra volym.Och till en början är det ganska kul att titta på Rolly för att se vad den ska hitta på. Men ganska snart känns det som att produkten dragit alla sina moves och att dansen mest är en gimmick och ett partytrick. Tyvärr ett grymt dyrt partytrick. Nästan 4 000 kronor vill tillverkaren ha för mackapären när den börjar säljas i Sverige nu i november.

Men Sony verkar nöjda. I japan har den redan funnits ett i år och en uppföljare är redan ute. Den kan styras direkt med mobiltelefonen och dessutom dansa i grupp. Så den som har 20 000 över kan skaffa en hel trupp om fyra dansande ägg. Vi andra nöjer oss nog med You Tube-klippen.

Sonys vilja att testa galna prylar är värd fem glober. Själva Rolly får dock nöja sig med en enda.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro