ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Romantik för Sverige i VM

Metro Riks jonas nyrén · 5 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Romantik för Sverige i VM Spelarnas fruar får vara med på spelarhotellet ­ "Ett sätt att få spelarna att må bra" Det svenska landslaget åker inte till Tyskland på romantisk semester. Men kärleken tillåts ta plats, mer än vanligt på ett mästerskap. Spelarnas fruar eller sambos finns med under VM:s sex första dagar, ser de två första matcherna och bor till och med två av nätterna på spelarhotellet i Bremen. ­Vi har utökat tiden jämfört med tidigare mästerskap, för att vi tror att det här är ett sätt att få spelarna att må bra. Det är ju vad det handlar om, säger Lars Richt, chef för förbundets fotbollsenhet. Spelarnas partners kommer till Bremen och spelarnas hotell Park Hotel Bremen redan före första matchen. Richts öppenhet tar dock slut vid frågan om spelarna och deras partners även tillåts dela rum. ­Lite får vi väl lämna att spekulera omkring. Har förbundet regler för hur mycket sex som är tillåtet före match?

­Ha, ha. Jag tror att det där är en mediamyt. Någon har väl sagt så någon gång i tiden, men vi har inte den diskussionen om jag säger så. Jag tror att våra spelare kan ta ansvar för sina liv. När spelarfruarna följer med till matchorterna Dortmund och Berlin så bor de på eget hotell och har, framför allt i Berlin, ett eget utflyktsprogram med sightseeing och tid för shopping. Hur mycket tid familjerna får ihop blir upp till Lars Lagerbäck och Roland Andersson att bestämma. ­Våra förbundskaptener gör bedömningen om hur mycket tid det här får ta gentemot de sportsliga bitarna. Efter matcherna kommer att bli ett sådant tillfälle då de kan umgås och så ger vi givetvis spelarna lite mer frihet under dagarna deras partners är här. Sex dagar tillsammans är en utgångspunkt. Det kan bli fler familjedagar. ­Ju längre vi går i turneringen desto större chans att vi gör något mer, resonerar Richt.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Riks jonas nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro