ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Romney: Palestinierna inställda på att eliminera Israel

Stefan Wikström · 18 Sep 2012
Uppdaterad 18 Sep 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Nyhetsorganisationen Mother Jones har släppt ännu en video som kommer ställa till problem för Mitt Romney. I videon säger Romney, "palestinierna vill inte ha fred av politiska skäl. De är inställda på att förstöra och eliminera Israel".

Den smygfilmade videon kommer från samma möte, med ett antal välbärgade donatorer, där Romney kallade hälften av amerikanerna för bidragsberoende "offer".

I den nysläppta videon säger Romney att bildandet av en Palestinsk stat ordentligt skulle förvärra situationen för Israel:

"Iran skulle kunna smuggla in missiler och andra vapen till Västbanken. Israel skulle tvingas vakta den nya gränsen till Jordanien, Syrien och den nya Palestinska staten, och det skulle aldrig palestinierna gå med på."  

Och fortsätter:

"Jag säger: ingen chans att det blir så. Vi får hoppas på någon form av stabilitet, men vi måste förstå att det här problemet inte kommer att lösas. Det är samma våldsamma situation som vi lever med mellan Kina och Taiwan."

Romney avslutade med att säga:

"Idén att pressa Israel att ge upp något, för att få palestinierna att agera för en fredlig lösning, är den värsta idén i världen.

Foto: Mother Jones/Youtube
klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro