ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Romson efter kritiken: "Jag ber om ursäkt till dem som tagit illa vid sig"

Joel Linde · 14 Nov 2015
Uppdaterad 14 Nov 2015
"Jag insåg dock att min andra tweet olyckligt och olämpligt kunde ge en felaktig bild av mina tankar igår, idag och fortsatt om man inte hade läst min första," skriver Romson.

"Jag insåg dock att min andra tweet olyckligt och olämpligt kunde ge en felaktig bild av mina tankar igår, idag och fortsatt om man inte hade läst min första," skriver Romson. Foto: Fredrik Sandberg/TT


Åsa Romson (MP) skrev under fredagkvällen en tweet där hon skiftade fokus från attackerna i Paris till det stundande klimatmötet i staden. Det mötte stark kritik, även från statsminister Löfven, och nu har Romson gått ut och bett om ursäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter de inledande rapporterna om dåden i Paris skrev vice statsminister Åsa Romson en tweet som hon fick stark kritik för, och snabbt valde att ta bort.

Efter att hon betonat sin sorg över det inträffade fortsatte hon inlägget med att dåden kunde påverka det stundande klimatmötet i Paris negativt. Många upprördes över att hon skiftade fokus från det hemska som inträffat.

Nu går hon ut och ber om ursäkt:

"Mina tankar går till de som direkt drabbats av det fruktansvärda attentatet i Paris. Det skrev jag i min första tweet igår.

Därefter gick mina tankar till vilka konsekvenser detta får för vårt öppna samhälle och demokratiska dialoger. Och då gjorde jag en kommentar på Twitter om de kommande klimatförhandlingarna i Paris. Jag insåg dock att min andra tweet olyckligt och olämpligt kunde ge en felaktig bild av mina tankar igår, idag och fortsatt om man inte hade läst min första. Därför raderade jag den och formulerade en ny tweet som bättre speglade mina tankar.

Jag ber om ursäkt till dem som tagit illa vid sig.", skriver hon på sin Facebook-sida.

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro