ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Romson och Fridolin: Vi har aldrig tvivlat på Mehmet

TT · 18 Apr 2016
Uppdaterad 18 Apr 2016
Åsa Romson och Gustav Fridolin har lämnat ett skriftligt uttalande. Arkivbild.

Åsa Romson och Gustav Fridolin har lämnat ett skriftligt uttalande. Arkivbild. Foto: TT


Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin skriver om Mehmet Kaplans avgång i ett skriftligt uttalande.

klar

Artikellänk är kopierad

"Som kollegor till Mehmet Kaplan har vi på nära håll i många år sett hur han har kämpat outtröttligt för mänskliga rättigheter, demokrati och dialog. Mehmet har både förmågan och modet att ta denna dialog till några av de arenor där det behövs som allra mest. Denna typ av mod är lika viktig för vårt samhälle som den är provocerande för vissa", skriver Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin och Åsa Romson i ett skriftligt uttalande.

►LÄS MER: Här är Kaplan-krisen i sex punkter  "Vi har aldrig tvivlat på vem Mehmet är som person eller vilka hans drivkrafter är. Inte igår, inte idag, och inte imorgon. Han är en av alla oss som varje dag kämpar mot rasism, antisemitism, islamofobi och alla former av extremism", fortsätter de.  "Mehmets beslut att begära avsked som statsråd är förståeligt. Vi beklagar djupt den negativa bilden av Mehmet, men utifrån omständigheterna så respekterar vi hans analys och beslut. Hans sätt att meddela svenska folket sitt beslut, genom att som alltid lyfta sina värderingar, sin kärlek till demokratin och sin tacksamhet till sina kollegor är karakteristiskt för den Mehmet vi känner. "

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro