ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ronaldo: Jag tycker om när de buar åt mig

Pedro Pinto · 3 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Han har vunnit Guldbollen, han har vunnit Premier League och han har vunnit Champions League. Men Cristiano Ronaldo är inte nöjd, i en intervju med Metro berättar portugisen om hur han klarar av att kombinera livet som ”vilken 24-åring som helst” med strävan efter ännu fler titlar.

Cristiano, du är ofta i uppmärk-samhetens centrum. Hur han-terar du detta?– Det går bra. De är normalt att folk vill veta vad man gillar. Och ärligt talat så uppskattar jag den typen av intervjuer, där man vill veta vad jag gör i livet.

Ditt privatliv, alltså? Vad tycker du om att göra när du inte spelar fotboll? – Jag tycker om att umgås med människor som bryr sig om mig. Mina vänner och min familj. Jag gillar att sjunga. Det som vanliga människor gillar. Självklart måste jag vara mer försiktig eftersom folk känner igen mig men jag försöker leva ett så vanligt liv som möjligt. Som vilken 24-åring som helst.

Du har många fans men även en del som kritiserar dig. Hur reagerar du då? – Ärligt talat så tycker jag om när supp-ort-rarna buar åt mig. Jag är van så det berör mig inte alls. Vad ska jag göra åt det? Jag får leva med det.

Vad är skillnaden mellan att förbereda sig inför en ligamatch jämfört med en Champions League match?– Atmosfären skiljer sig mellan dessa typer av matcher. De psykologiska förberedelserna är annorlunda eftersom vi spelar i Premier League varje helg och i Champions League bara då och då.

Vad tycker du om resultatet mot Inter i Champions League förra veckan?– Sett till hela matchen var vi bättre än dem. Men vi gjorde inte mål och så är fotbollen ibland. Nu får vi hemmaplan och har stor möjlighet att gå vidare.

Under det senaste halvåret har du vunnit praktiskt taget alla titlar. Vilken värderar du högst?– Det är svårt att säga. Jag har alltid drömt om att vinna guldbollen, guldskon och att röstas fram som världens bästa spelare. Men jag har alltid siktat på att vinna Champions League och VM för klubblag. Så jag är väldigt glad för alla utmärkelser och titlar.

Är du fortfarande sugen på nya framgångar? – Jag måste fortsätta spela på samma nivå och vinna fler titlar. Jag är fortfarande ung, har en lång karriär framför mig och vill vara en del av fotbollshistorien. Jag tror att jag gjort ett avtryck men jag vill ha mer. Jag ska kämpa för att hålla mig på den här nivån och vinna fler titlar.

klar

Artikellänk är kopierad

Pedro Pinto
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro