ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ronaldo kan leda Portugal till guld

Mary Caiado, Fotbollsexpert Metro Portugal · 4 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FOTBOLL. Cristiano Ronaldo. Namnet på allas läppar den gångna säsongen.Världens bästa fotbolls­spelare, säger Viasatexperten Glenn Hysén.

Ronaldo gjorde hela 42 mål på 34 matcher i United-tröjan. I Champions League gjorde han åtta mål och vann därmed skytteligan  i världens finaste klubblagsturnering, som han också var med och vann.

I EM i sommar vill Cristiano Ronaldo leda sitt Portugal till en stor titel. Har han ett par bra veckor så kan han absolut vinna EM med Portugal.

Vad är hans största styrka, enligt dig?– Han är ganska komplett, han är en av få som kan utmana och runda en back. Det gör att han blir en mardröm för varje försvarare, säger Hysén.

Den nya EM-bollen lär gynna honom?– Ja, han har ju ett otroligt skott, han får till de där fladderbollarna som nästan är omöjliga att ta för en målvakt.

Har han några svagheter?– Ja, det enda jag har att invända lite emot är att han ibland vill för mycket, han vill nästan förnedra motståndaren, det kan bli lite för mycket hoppa över bollen 30 gånger.

Ronaldo är också ryktenas man på transfermarknaden i Spanien och England.Real Madrid har varit ute efter den portugisiska stjärnan. Men det är omöjligt att köpa honom,

Manchester United vägrar sälja honom, säger Real Madrids Ramón Calderón till spanska Marca. En upplysning till Barcelona som också uppges vilja förstärka med Ronaldo.

Tvivlen borta – nu är han bäst

Om det fanns några tvivel så försvann de den här säsongen. Cristiano Ronaldo, den glänsande stjärnan i Manchester United, är världens bästa spelare för tillfället.

Den Maderiafödde spelaren har lovat att slå varje rekord i den engelska storklubben och i det portugisiska landslaget. Vid 23 års ålder är han redan den 18:e spelaren med flest lands­kamper för Portugal och den åttonde bästa målskytten genom tiderna i landslaget med sina 20 mål.

Cristiano dos Santos Aveiro föddes i Santo António på Madeira. Hans första klubb var ­Clube Futebol Andorinha de Santo António, men det var i Nacional da Madeira som han började få ögonen på sig.

Ryktet om Ronaldos extrema talang ­nådde Sporting i Lissabon, som värvade den 11-årige pojken.I klubbens Alcochete Academy började diamanten att slipas. Vid 17-års ålder debuterade han för klubben. Under hans första säsong, 2002/2003, spelade Cristiano Ronaldo 25 matcher och gjorde tre mål.

Manchester United värvade honom efter ­matchen då Sporting mötte United på nya José Alvalade 2003.

Alex Ferguson kunde inte motstå hans talang.

Sedan dess har Ronaldos karriär gått spikrakt uppåt. Hans insatser gjorde honom till en av världens bästa spelare 2007 och under den här säsongen har han varit fantastisk. Han lyckades till och med slå legendaren ­George Bests rekord med 32 mål på en säsong i United.

Nu återstår det att se om Ronaldo kan behålla samma i nivå i EM. Gör han det är Portugal storfavoriter att ta hem EM-titeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Caiado, Fotbollsexpert Metro Portugal
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro