ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Röntgen in på bara skinnet

Metroteknik.se · 26 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den person som valts ut för visitering ställer sig framför maskinen med armarna i luften. En kontrollant ger sedan grönt eller rött ljus.
Den person som valts ut för visitering ställer sig framför maskinen med armarna i luften. En kontrollant ger sedan grönt eller rött ljus.Foto: Scanpix

SÄKERHET. Sen i fredags testar amerikanska myndigheter en ny röntgenmaskin i jakten på beväpnade flygresenärer. Maskinen som av kritiker kallats för en virtuell stripp-maskin klarar av att se genom kläderna, skriver CNET news.com.Stripp-maskinen kommer först testas i Phoenix mellan 60 och 90 dagar. Därefter kommer flygplatser i Los Angeles och New York prova apparaten i ytterligare ett år. – Skurkarna förbättrar sina metoder varje dag. Vi måste jobba på att förbättra våra, och att introducera den här tekniken är en del i det arbetet, säger Nico Melendez, talesman för U.S Transportation Security Administration (TSA) till Reuters.  Amerikanska opinionsgrupper har ställt stig kritiska till tekniken, som de menar kan missbrukas. Men enligt TSA ska de mer intima delarna av kroppen täckas över med ett filter som smetar ut bilden. Bilderna kommer inte heller att kunna sparas. De passagerare som väljs ut för visitering på flygplatsen kommer nu få välja om de vill genomgå en traditionell visitering eller ställa sig framför stripp-maskinen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro