ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ropz om förnedringen: North är riktigt dåliga på Dust 2”

Simon Krona · 2 Sep 2018
Uppdaterad 2 Sep 2018

16-0. Så slutade första kartan av semifinal 2 på Dreamhack Masters Stockholm 2018. Men trots krossen lyckades North slå motståndarna Mousesports och knipa finalplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Mousesports 16 – 0 North.

Så inleddes den andra semifinalen i Dreamhack Masters Stockholm.

Senast dansklaget North var i närheten av en så siffermässigt förnedrande förlust var på Epicenter 2017 där de spelade 1-16 mot G2.

– North är riktigt dåliga på Dust 2, skulle jag säga. Det är den huvudsakliga anledningen till att det hände, säger Mousesports-spelaren Robin ”Ropz” Kool efter matchen.

– Vi visste nästan exakt vad de höll på med, vi visste var deras luckor fanns och vi bara spelade ut dem.

Hur var känslan efter den matchen?

– Vi försökte att inte bli för glada. Vi fick påminna oss själva om vad som hände i går, när Faze gjorde ungefär samma sak mot oss när de vann med 16-1 på Cache. Så vi försökte hålla fokuset och inte överreagera.

Vände trots mardrömsstarten

Trots mardrömsstarten höll North hoppet om en heldansk final mot Astralis vid liv på andra kartan Inferno där de lyckades vinna med 16-14.

På den sista kartan Mirage tog North snabbt ledningen med 7-1, men förlorade sedan runda efter runda. Det blev en betydligt mer spännande historia än vad man hade kunnat tro, men North kunde till slut fullborda vändningen och vinna med 16-12.

”Känns kasst”

Ropz finner inte mycket tröst i den första 16-0-vinsten.

– Det känns rätt kasst.

Vad säger resultatet om er form inför majorn i London?

– Det känns som att det ger oss mer självförtroende. Vårt största problem handlar om kommunikationen, att vi pratar för mycket eller pratar om saker som inte spelar någon roll. Det känns som att den här turneringen har fått oss att förbättra den biten.

Nominerad i esportgala

Du är också nominerad för ”Esport breakthrough of the year” i Stockholm International Esport Awards imorgon. Hur känns det?

– Jag känner mig hedrad. Jag har haft ett bra år, jag kom från ingenstans och nu spelar jag mot de bästa lagen. Men det sjuka är att jag inte kommer att kunna vara där. Jag måste gå i skolan som börjar imorgon.

Förlusten innebär att Mousesports får nöja sig med en 3-4-plats och 22 000 amerikanska dollar i vinstpengar.

Klockan 18 möts Astralis och North i en heldansk final.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro