ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rosa höbalar på åkrarna i sommar – för att stödja bröstcancerforskning

Alva Forsberg Fierro · 23 Jun 2015
Uppdaterad 23 Jun 2015
Bakom initiativet står jordbrukskoncernen Lantmännen och några företag i plastbranschen.

Bakom initiativet står jordbrukskoncernen Lantmännen och några företag i plastbranschen. Foto: TT/ All Over Press/ Montage


Rosa höbalar som pryder de svenska åkrarna gör storsuccé – plasten är redan slutsåld.

klar

Artikellänk är kopierad

Under sommaren kommer totalt 130.000 ensilagebalar och ytterligare 200.000 rundbalar kläs i rosa plast och nät – i stället för vit – på Sveriges åkrar. Det är ett sätt att uppmärksamma bröstcancerforskningen och skänka pengar, rapporterar SVT.

LÄS MER: Nathalie, 27, är döende i cancer: "Jag kan inte sluta leva"

– Vi gör det för att vi tycker det är en självklarhet att stötta bröstcancerfonden, säger Torbjörn Wahlström, chef för utveckling och växtodlingsprodukter på Lantmännen.

LÄS MER: Forskare säkra: Dricker du kaffe minskar du risken för bröstcancer

De rosa balarna har blivit så populära att plasten redan har sålt slut och hittills har tilltaget bidragit med 300 000 kronor till bröstcancerforskningen.

– Efterfrågan vida översteg förväntningarna. Och det var ju bara positivt att vi sålde slut så snabbt, tyvärr kunde vi inte ordna fram mer plast, säger Torbjörn Wahlström.

Bakom initiativet står jordbrukskoncernen Lantmännen och några företag i plastbranschen. 

- Idén att göra rosa nät och plast till ensilagebalar kommer ursprungligen från Nya Zeeland. Nu tar vi den vidare till de svenska fälten och vi kan räkna med att många kommer att undra och ställa frågor om de rosa bollarna, säger Torbjörn Wahlström chef för utveckling och växtodlingsprodukter.

LÄS MER: Gravida Jeanette hade cancer i ett år utan att veta om det

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro