ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rosa vill bli stjärna

Caroline Wiberg/TT Spektra · 26 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Freddy Åsblom och Anna Ryrberg spelade Ville och Rosa i tv-serien. Nu börjar inspelningarna av filmen om Rosa.

Freddy Åsblom och Anna Ryrberg spelade Ville och Rosa i tv-serien. Nu börjar inspelningarna av filmen om Rosa. Foto: Leif R Jansson/SCANPIX


Prisbelönta serien ska bli film – Rosa och Ville får känna stark kärlek

klar

Artikellänk är kopierad

Nästa vecka börjar inspelningarna av långfilmen ”Livet enligt Rosa”. – Det fanns mer att hämta i Rosas universum, förklarar regissören Manne Lindwall. Rosa drömmer om att bli stjärna. Det var temat i tv-serien. Så också i boken och i de tecknade serierna, som kom dessförinnan. Och långfilmen följer samma tema, den fortsätter att följa rollfiguren Rosas drömmar. – Tanken på långfilm fanns inte först när vi gjorde serien, men när vi fått ihop alla unga fantastiska skådespelare och ett eget litet universum, Rosas universum, så kände jag att här finns ju mer att hämta, säger regissören Manne Lindwall.

KÄNNER IGEN SIG Filmen är fristående, fast tv-publiken kommer att känna igen sig. – Det blir samma atmosfär, och förhoppningsvis samma värme, humor och finurlighet som i serien. Och samma snälla nivå. Men filmen kommer att ta tag i lite äldre ämnen. Intrigerna och relationsproblematiken har spetsats till, förklarar Manne Lindwall. Och lögn är ett stort tema i filmen. – Rosa och Ville ska fira ettårsdag, filmen tar alltså vid ett år senare efter att tv-serien avslutades. Men Ville får förhinder, dagen kan inte firas. Så Rosa åker till Gotland på kollo och där drar hon i gång en liten vit lögn som når oanade höjder.

SIKTAR PÅ OSCAR Serien fick Kristallen för Bästa barnprogram, nu siktar Manne Lindwall på en Oscar – ”det är väl bara det som kan matcha Kristallen”. I filmen får Rosa och Ville erfara vad stark kärlek är, fast den är mer platonisk än i serien, eftersom de nästan bara har brev- och telefonkontakt i filmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wiberg/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro