ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rosengård har fått nog

Ingrid Arinell · 25 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Imad Alzuriey är en av många Rosengårdsbor som tröttnat på bränderna och stöket. Här står han vid brandplatsen på Ramels väg. Nu har de bildat Ett våldsfritt Sverige.

Imad Alzuriey är en av många Rosengårdsbor som tröttnat på bränderna och stöket. Här står han vid brandplatsen på Ramels väg. Nu har de bildat Ett våldsfritt Sverige. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Boende håller manifestation i helgen

klar

Artikellänk är kopierad

Rosengårdsborna har fått nog av anlagda bränder och stenkastning. Den senaste tiden har flera av dem själva försökt släcka bränderna. – Folk är så trötta på det här. Det räcker nu, säger Imad Alzuriey, 24, från Ett våldsfritt Sverige.I tisdags brann det i Rosengård igen. Någon hade tänt eld på en miljöstation på Ramels väg och räddningstjänsten utsattes för flask- och stenkastning. Imad Alzuriey var själv vittne till en av bränderna.– Jag såg både stenkastande ungdomar och civila människor som släckte bränderna, säger han. Nu ska Imad och kollegerna från Ett våldsfritt Sverige ut i skolorna och prata med ungdomar. De planerar även ett samarbete med Räddningstjänsten syd. På lördag deltar Imad i en manifestation i Rosengård mot stenkastning och anlagda bränder. Den är initierad av stadsdelspolitikern Andreas Konstantinides (S). – Folk orkar inte ha sådana här konflikter. Jag har pratat med många människor som vill säga ifrån och protestera, säger Andreas Konstantinides.

Brandmännen: Ändra lagen

Nu kräver brandmännens riksförbund hårdare tag mot personer som saboterar vid räddningsinsatser. Lagen måste ändras, annars kan räddningsarbetet få allvarliga konsekvenser, menar Henrik Persson på Brandmännens riksförbund, Räddningstjänsten Syd. – Jag jobbar själv i Malmö och min uppfattning är att graden av våld eskalerar . Vi börjar närma oss en punkt där det blir omöjligt att jobba på vårt traditionella sätt, säger Henrik Persson.Brandmännens riksförbund vill att det ska bli enklare att hålla personer som stör en räddningsinsats ansvariga för brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro