ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rosengård i lågor

Johan Darin · 16 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ett miljöhus och en sorteringsanläggning brann ner till grunden i Rosengård.  

Ett miljöhus och en sorteringsanläggning brann ner till grunden i Rosengård.  


• Ungdomsgäng startade bränder • 17-åring hittad livlös

klar

Artikellänk är kopierad

OROLIGT. En 17-årig pojke hittades i går vid 20.30 svårt misshandlad och medvetslös på Rosengårdsfältet. Han var på väg från en fotbollsträning när han blev anfallen av en grupp okända ungdomar. Han fördes till Lunds lasarett för vård. Enligt sjukhusets akutavdelning var skadorna livshotande och pojken fördes omgående till operation, som ännu pågick strax före midnatt.

Tre timmar efter angreppet hade polisen ännu inte gripit några misstänkta gärningsmän. Lennart Hornemark, länsvakthavande vid Skånepolisen, tror inte att attacken hade något att göra med de oroligheter bland ungdomsgäng som präglat kvällarna i Rosengård i Malmö under helgen.

Oroligheterna började på lördagen och fortsatte i går kväll. 21.04 i går kväll fick polisen larm om ett övertänt sophus.– Det här är inget vi kan lösa med polisbilar. Vi måste se det här som en larmklocka så att hela samhället börjar engagera sig, sa Jörgen Hornemark på polisens ledningscentral.

Det är ungdomsgäng i åldern 8–15 år som startade kravaller i Rosengård. Det finns inga rapporter om konfrontation mellan poliser och ungdomar. Oroligheterna startade redan på lördagskvällen när polisen 19.26 fick larm om ett stenkastande ungdomsgäng på Ramels väg. Ungdomarna attackerade polisen med stenar och ägg. 

En timme senare kallas de åter till platsen och den gången kastades en flaska mot en patrull. Under kvällen fortsatte larmen strömma in. – Det här är ju barn. I morgon (läs: i dag) kommer vi att ta kontakt med socialen och skola. Vi måste jobba gemensamt för att få stopp på det här, sa Jörgen Hornemark. 

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Darin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro