ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rossana Dinamarca lämnar politiken

Filip Joelsson · 4 Feb 2018
Uppdaterad 5 Feb 2018
Rossana Dinamarca lämnar politiken.

Rossana Dinamarca lämnar politiken. Foto: Pressbild Vänsterpartiet


Rossana Dinamarca kommer inte att ställa upp för vänsterpartiet i riksdagsvalet. Hon skriver själv om beslutet på Facebook. "Nu har jag definitivt bestämt mig. Jag vill göra andra saker nu".

klar

Artikellänk är kopierad

Rossana Dinamarca, känd företrädare för Vänsterpartiet, lämnar politiken. Beskedet kommer bara en vecka innan partiets kongress och en månad innan riksdagslistorna ska vara fastställda.

Dinamarca skriver själv om sitt beslut på Facebook.

”Nu har jag definitivt bestämt mig. Jag vill göra andra saker nu. Jag älskar politiken, och har gjort det ända sen jag blev aktiv som nioåring. Jag är också oerhört stolt över det jag har åstadkommit och det förtroendet jag burit från människor långt utanför partiet. Därför har det varit ett svårt och tufft beslut som mognat över tid”.

Hon fortsätter med att skriva att det ännu är oklart vad hon ska göra i stället, men påpekar samtidigt att hon kommer att fortsätta kämpa för feminism.

”Jag kommer dock – om någon tvekade – alltid fortsätta kämpa för en rättvis och feministisk värld”, avslutar hon sitt inlägg.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro