ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Rösta om ombildning av bostäder"

Anders Göransson · 27 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RÖSTA. Över hälften av Svenska bostäders hyresrätter i innerstan kan vara på väg att ombildas. Omvälvningen är så stor att miljöpartiet kräver en folkomröstning innan den genomförs.– Det här handlar om en stor och oåterkallelig förändring, och jag tror att folk vill ha kvar hyresrätten i innerstan, säger oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaida.

Hon hänvisar till uppgifter om andelen innerstadslägenheter i de kommunala bostadsbolagen som är föremål för intresseanmälan om ombildning: Svenska bostäder 51 procent, Familjebostäder 48 procent och Stockholmshem 25 procent.Vid borgarrådsberedningen i dag kommer Ruwaida att lägga en skrivelse med förslag om en kommunal folkomröstning i frågan.

Bostadsborgarrådet Kristina Alvendal (m) tycker att det är en dålig idé.– Vi har precis haft ett allmänt val som tydligt talade om vad stockholmarna vill. Det är väl lite typiskt att det är ett parti från den gamla majoriteten, som förlorade, som nu vill folkomrösta om saker som var vida kända före valet, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro