ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Röstfusket dominerade Andra chansen

Emma Björkman · 2 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

Andra chansen är över och nu laddar finalisterna om inför den sista bataljen i Friends arena på lördag. Här är fem saker som var på allas läppar under deltävlingen i Lidköping.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Helena Paparizous revansch

Helena Paparizous glädje över att till slut ha knipit en finalplats gick inte att ta miste på. Sångerskan strålade och firade rejält på efterfesten – bland annat genom att spruta två flaskor champagne och krama om kvällens andra vinnare debutanten Linus Svenning på dansgolvet. 2. Röstningsskandalen Under veckan avslöjade P4 Sjuhärad att ett bidrag manipulerat röstningsresultatet genom att använda sig av en förprogrammerad dator. SVT svarade med att skärpa reglerna. Flera spelbolag tyckte inte att åtgärden räckte och stoppade allt spel på Melodifestivalen.

3. Vem stylade Nour El Refai? Metros moderedaktör Petra Tungården ifrågasätter kläderna som programledaren Nour El Refai bar i direktsändningen. – Det såg ut som en spraymålad kroppsstrumpa. Outfiten kunde ha fungerat som en helhet, men i rutan såg det mest ut som hon gått ut på scen och lämnat tröjan hemma. Jag håller tummarna för en makeover till nästa helg, säger hon.

4. Teknikstrulet under direktsändningen Som om det inte var nog med röstfuskskandalen – lördagens direktsändning drabbades av teknikstrul. Det visades fel grafik och avslöjades i förväg att Martin Stenmarck gått till duell. Felet berodde dels på att datorerna som skapar grafiken hade låst sig och på den mänskliga faktorn. 5. Nu är finalplatserna fyllda Men på efterfesten var stämningen hög. SVT firade med shotsbricka och exekutive producenten Christer Björkman ägde dansgolvet med ett brett leende. Alla firade att startfältet till finalen är fyllt. På lördag får vi veta vem av de tio tävlande som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro