ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rotterdam på liten budget

Jelle van de Kamp, Metro Rotterdam · 8 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Richard van der Klaauw


klar

Artikellänk är kopierad

Intressant modern arkitektur, en sommar full av festivaler, trevlig lokalbefolkning och den största hamnen i Europa: det finns gott om skäl att besöka Rotterdam och i år är den nederländska staden den första Europeiska ungdomshuvudstaden.

Det finns alltid något att göra, och Metro tipsar här om hur du besöker Nederländernas mest spännande stad på en liten budget.

Rotterdam tilldrar sig mycket internationellt intresse för sin arkitektur. Under andra världskriget förstördes stadskärnan nästan totalt av tyska bombningar. Det återuppbyggdes från 1950 till 1970-talet. Senare har fler och fler moderna byggnader kommit till över hela staden och nu har Rotterdam den vackraste skylinen i hela landet.

Det bästa sättet att se alla dessa byggnader är att cykla genom staden. Det är billigt, roligt och väldigt holländskt. Rotterdam By Cycle erbjuder ett flertal cykelturer för grupper med minst sex deltagare för 6 euro.

Rotterdam är även världsberömt för sin hamn, den största i Europa. På en imponerande båttur får du se de gigantiska lastkajerna. En biljett till Spido-båten kostar dig 9,50 euro. Ett annat måste är Rotterdams zoo. Diergaarde Blijdorp är en av de populäraste attraktionerna i Nederländerna. Bäst av allt är Oceanium, njut av en tur genom denna förtrollande vattenvärld fylld med havs- och kustliv, här finns isbjörnar, exotiska fiskar, lunnefåglar, lekfulla uttrar, ormar, hajar och maneter. Inträde 18 euro.

Och sist men inte minst: festivalerna. Rotterdam är känt för sina stora evenemang, särskilt under sommaren. Från Formel 1-bilar under Bavaria City Race till karibiska dansare under sommarfestivalen. Och att uppleva alla dessa coola arrangemang kostar dig inte en cent.

klar

Artikellänk är kopierad

Jelle van de Kamp, Metro Rotterdam
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro