ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Routern ska få en plats i finrummet

Tomas Lundin · 17 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den står där i nästan varje hem, grå, ful och med otympliga sladdar som sticker ut. Men nu verkar det som att det är routerns tur att gå från nödvändigt ont till designpryl.

Routern är i dag ungefär lika vanlig som telefonen, men långt ifrån samma möda har lagts ner på att göra den tilltalande för ögat.Londonföretaget TalkTalk har i samarbete med Goldsmiths-institutet på University of London tagit fram nya koncept för att ge routrarna en mer självklar plats i hemmet.En av modellerna ser ut som ett sideboard, utan synliga sladdar, en annan router har fått formen av en väggklocka, som visar både tiden och hur mycket av bandbredden som används.Nyckelhållar-routern har också en smart inbyggd energisparfunktion. När den sista personen tar sina nycklar från hållaren för att lämna hemmet stängs routern av.Den som inte alls vill ha en router som kamouflerar sig i vardagsrummet kan i stället satsa på "Jellyfish"-designen. Routern kan sägas likna både en manet och en vattenpipa, med nätverkskablar i stället för slangar som sticker ut från mitten.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro