ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ruben Östlund anklagas för namnstöld

Gustaf Larsson · 15 Feb 2018
Uppdaterad 15 Feb 2018
Regissören Ruben Östlund anklagas för namnstöld.

Regissören Ruben Östlund anklagas för namnstöld. Foto: IBL


Konstnären Lola Arias anklagar Ruben Östlund för att ha stulit hennes namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Ruben Östlund får kritik av konstnären Lola Arias för att ha använt hennes namn i filmen ”The Square”. I en debattartikel publicerad i Dagens Nyheter skriver konstnären att de tidigare hade kontakt angående filmen, men att de inte kommit överens om att hennes namn fick användas.

Hon skriver vidare att det har skadat hennes rykte som yrkesmänniska och konstnär.

– Jag, Lola Arias, är en latinamerikansk konstnär som kräver en ursäkt från dem som har använt något som i grund och botten tillhör mig – mitt namn – och dessutom tillskrivit mig ett konstverk som jag aldrig har skapat, skriver hon.

Nu svarar Ruben Östlund själv på kritiken.

– Lola anlitades som skådespelare för att spela konstnären i ”The square”. Jag använder ganska ofta skådespelares riktiga namn och så jag bestämde mig för att göra även med Lola, säger han till Dagens Nyheter.

Kritiken i Arias debattartikel grundar sig delvis i att konstverket ”The square” i filmen tillskrevs henne, trots att hon inte hade någonting med det att göra.

– När det handlar om konstverket ”The square” så existerar det i verkligheten och är gjort av Kalle Boman och mig. Jag ville inte att någon skulle ta åt sig äran för det utanför filmens fiktion. Man kan få all info om det på internet, säger Ruben Östlund till Dagens Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro