ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rulltrapporna i Norsborg avstängda i ett helt år

Sebastian Chaaban · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014
Rulltrapporna ner till Norsborgs tunnelbanestation har blivit avstängda.

Rulltrapporna ner till Norsborgs tunnelbanestation har blivit avstängda. Foto: Gustav Hugosson


Samtliga rulltrappor upp till Eriksberg från t-banan Norsborg har stängts av. Anledningen: de var så pass gamla att de bedömdes som farliga. "Det är uruselt. De äldre och sjuka här orkar inte gå hela vägen runt", säger boende Barbro.

klar

Artikellänk är kopierad

"Det är uruselt. De äldre och sjuka här orkar inte gå hela vägen runt", säger Barbro Ariander Ohlson som bor i område.
"Det är uruselt. De äldre och sjuka här orkar inte gå hela vägen runt", säger Barbro Ariander Ohlson som bor i område.Foto: Gustav Hugosson

I fredags så besiktade SL de tre rulltrapporna upp från t-banestationen i Norsborg till bostadsområdet på Eriksbergshöjden.

Rulltrapporna var så pass slitna att de fick körförbud direkt.

– De var helt enkelt för gamla och i för dåligt skick. Det fanns till och med en skaderisk i att fortsätta köra dem, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på SL.

Det kan ta minst ett år innan någon av rulltrappporna är igång igen.  

De boende på Eriksberg måste nu ta hissen ner, som inte rymmer allt för många, eller promenera ner för långa Skarpbrunnavägen. Det finns heller inga vanliga trappor ner till t-banan.

Boende har berättat om långa köer till hissen under rusningstrafiken. 

– Det var länken för oss boende här uppe för att ta oss ner till centrum och t-banan. Det är bedrövligt att rulltrapporna är avstängda så länge. Det bor många äldre och pensionärer här som inte orkar med en rejäl omväg, säger Barbro Ariander Ohlson, som själv bor på Skarpbrunnavägen.

Rulltrapporna invigdes redan 1975 och har länge brottats med driftstopp.

SL hade planerat att byta ut dem, men maskinerna hann slitas ut innan dess.

– Vi hade förväntat att de skulle hålla året ut och tills de nya var på plats, men tyvärr blev det inte så. Nu arbetar vi så snabbt som möjligt för att hitta en lösning för de boende. Buss 708 som redan nu går upp på höjden kommer få tätare turer och åka närmare t-banan, säger Jesper Pettersson.

Det är ännu oklart när buss 708 kommer börja gå extra turer. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro