ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rulltrapporna i tunnelbanan står still – då fastnade hissen

Aron Andersson · 9 Mar 2015
Uppdaterad 9 Mar 2015
Den 14 februari klämdes en kvinna i rulltrappan vid Östermalmstorg. Sedan dess har rulltrapporna stått still.

Den 14 februari klämdes en kvinna i rulltrappan vid Östermalmstorg. Sedan dess har rulltrapporna stått still. Foto: TT / Montage


När rulltrapporna står still i tunnelbanan är hissen enda alternativet för den som inte kan ta trappan. Men under måndagsförmiddagen stannade även den. Det är otroligt klantigt”, säger en resenär.

klar

Artikellänk är kopierad

När Peder Palmstierna skulle ta sig upp från tunnelbanan vid Östermalmstorg på måndagsmorgonen upptäckte han att rulltrappan stod still. Inte heller hissen fungerade, då ett sällskap satt fast i den.

– Jag är själv beroende av att åka med hissen eftersom jag har ett dåligt knä. Så jag går ogärna i trapporna, säger han till Metro.

– Det finns två hissar, men den andra står stilla på grund av att det saknas reservdelar. De hela är otroligt klantigt. I ett sådant här läge fattar man ju att en enda hiss är otroligt sårbart. De borde se till att fixa fram reservdelar för att greja den andra hissen.

Rulltrapporna på stationen har stått stilla sedan en olycka den 14 februari. De är även avstängda på flera andra platser i Stockholms tunnelbana. Men på söndagen ska tre rulltrappor ha öppnats vid Östermalmstorg, enligt SL:s presstjänst.

– I går startade vi tre stycken rulltrappor igen. Sedan har en av de nystartade haft driftstopp på morgonen, säger Jesper Pettersson, pressansvarig, till Metro.

– Sedan är det så att de här nystartade rulltrapporna har en helt ny lösning och det kommer att vara en inkörningsperiod på dem. Så det kan nog bli en del stopp på de här de närmaste dagarna.

Men borde inte hissarna prioriteras när det ser ut så här?

– Det är jättehög prio på hissarna. Det finns personal tillgänglig som på kort varsel ska rycka ut och reparera. Det är viktigt att de fungerar när många rulltrappor är avstängda.

Men enligt Peder Palmstierna fanns det inga fungerande rulltrappor i den uppgång han använder från Östermalmstorgs tunnelbanestation och han är även besviken på att informationen om situationen är så knapphändig.

– Ingen informatör som står där vet hur lång tid det kommer att ta och när de kommer igång igen. De ger lite olika information.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro