ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Runström får leva med ryktet

metro · 1 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Runström jublar efter sitt premiärmål mot Helsingborg.

Runström jublar efter sitt premiärmål mot Helsingborg. Foto: Anders Wiklund/SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Tre mål och en assist. Björn Runström har börjat säsongen lika bra som sitt lag Hammarby. I morgon har han chansen att sänka AIK. Att han är den störste filmaren i allsvenskan kan i förstone tyckas bero på hans utseende. Men det har alls icke något med drama eller skönhet att göra – historien är en helt annan.

BÄSTE SIMULANT I år har nämligen de allsvenska spelarna utsett Hammarbys anfallare Björn Runström till den som simulerar mest och bäst skadad. Till och med hans egna lagkamrater håller med. – Ah, det där har att göra med en billig straff vi fick mot Bois säsongen 2004. Många tycker att jag la mig för enkelt, säger Björn. – Jag kom ju till Hammarby från spel i Italien och de tyckte att jag hade lärt mig att filma där. Titta på listan, Yksel i MFF är tvåa och han kom ju också från Italien.PROFFFS SOM 16-ÅRING Runström lämnade Hammarbys juniorer och blev proffs i Bologna redan som 16-åring. Då vann han Bajen-fansens hjärta. Det signerade kontraktet skulle nämligen ge Hammarbys ungdomssektion nära nog en miljon om han spelade i A-laget. Nu blev det inte så. Efter Bologna blev det Chievo och sedan Fiorentina, utan något A-lagsspel. Björn ville hem till Sverige och Bajen var naturligtvis enda alternativet. – Ja, det var bara Hammarby som gällde. Det är här jag hör hemma. •• Vad är det som är så speciellt med Hammarby?  – Jag är uppfödd här. Det är en skön klubb med härliga fans på en fullsatt arena. Och vi har stort stöd ute i landet. Förmodligen kommer det från då Bajen spelade ”klacksparksfotboll”. Det kan vi göra nu också, men nu står vi för mer än underhållning. Hammarby har ännu inte förlorat i år – tre segrar och två oavgjorda. Ändå verkar det som om man bara gör en bra halvlek varje match, som mot Halmstad. – Första halvlek är inte bra. Vi kommer inte alls upp med laget och får inget eget spel. I andra halvlek får vi upp mittfältet mer och kommer till ett par halvchanser, säger Björn. •• Vad är din styrka? – Jag är löpstark och hugger mycket inne i straffområdet. Jag kan förbättra det mesta, speciellt huvudspelet. •• Vad har du för mål i år? – Vi ska slåss i toppen. Att det går bra för laget är ju en förutsättning att det går bra för mig. •• Så du tänker bli proffs igen? – Det är väl klart man vill klättra på karriärstegen. Men det är ingen brådska. Hammarby har fått en bra start i allsvenskan trots tufft motstånd, bland annat har man mött  förhandstippade topplag som Djurgården, Malmö FF och IFK Göteborg. I ett krampaktigt möte på  Gamla Ullevi senast vann Hammarby med 2–1, och båda målen gjordes av Björn Runström. Blir det nya fullträffar mot AIK i hemmaderbyt i morgon?

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro