ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rusning till dejtingsajter före alla hjärtans dag

Sophie Lindström · 5 Feb 2013
Uppdaterad 6 Feb 2013
– Det är en extra press att hitta någon just till alla hjärtans dag, säger Emelie Fredriksson, 22. 

– Det är en extra press att hitta någon just till alla hjärtans dag, säger Emelie Fredriksson, 22.  Foto: Marie Kjellander


Internetdejtande ökar inför högtiden som många singlar avskyr: Alla hjärtans dag.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är en speciell dag, man kan känna sig lite ensam om man inte är med någon, säger Emelie Fredriksson, 22, student, som söker lyckan på en dejtingsajt.

För vissa är alla hjärtans dag en påminnelse om att man är ensam. 

– Det är inte många som vill gå in på en restaurang och sitta där själv. Jag hoppas hitta en dejt, annars blir det en flopp, säger Emelie Fredriksson som dejtar på Match.com. 

På många dejtingsidor ser man en klar ökning av antalet medlemmar inför alla hjärtans dag. På sajten E-darling ökade antalet medlemmar med ungefär 25 procent i januari och februari.

– Det är många som vill börja det nya året på bästa sätt, börja träna på gymmet och hitta ny partner, säger Maja Lidén, affärsutvecklare på Edarling.

Även på dejtingsidan Mötesplatsen syns en klar ökning av medlemmar.

– Alla hjärtans dag gör folk påminda om att de är ensamma och att de därför vill ha en dejt. Samhället kommunicerar ut mycket som handlar om kärlek och förhållanden och då känner man sig lite extra ensam just den dagen, säger Julia Tungström, pressansvarig på Mötesplatsen.

Vill du fria till din partner i Metro? 

Den 14 februari är det alla hjärtans dag. Vi söker dig som den dagen vill fria till din partner framför ögonen på 1,3 miljoner läsare i Sveriges största tidning. Skicka in en kort video där du berättar hur frieriet skulle gå till. Glöm inte att lämna kontaktuppgifter. Du har till och med söndag på dig.    

Gör så här: Ladda ner Scoopshot till din smartphone från App Store eller Google Play. Registrera dig, gå in på ”Tasks”, och välj ”Fria med Metro”. Filma en kort video där du berättar hur frieriet skulle gå till. Skicka ditt bidrag till Scoop shot. Vi betalar 600 kronor för filmerna som publiceras.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Lindström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro