ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rusning till gymmet – nu ska skinkan bort

Metro · 7 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Johan, 27 år och Adam, 27 år tränar axlar med fria vikter. – Vi har slappat några månader sådet här är första gången på ett tag. Det är dags att ta tag i tränandet igen, säger Johan.

Johan, 27 år och Adam, 27 år tränar axlar med fria vikter. – Vi har slappat några månader sådet här är första gången på ett tag. Det är dags att ta tag i tränandet igen, säger Johan. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

Blev det för mycket knäck, chokladpraliner och kokta grisfötter i jul? Då är det dags att ställa sig i kön till något av stadens gym. Nu är tiden då vi ska börja leva sundare och motionera mer.

I går skrev Metro att den feta julmaten gjort stockholmarna 1 900 ton tyngre. Men det finns motvikter.

Motions- och viktminskningsinstitutet Itrims kunder minskade med 15, 3 ton under 2007. Det motsvarar vikten på 229 stockholmare.– Vi erbjuder viktminskning genom motion och ändrade kostvanor. Mat, motion och motivation, det är inga konstigheter, säger Sofia Heurlin, informationsvansvarig på Itrim.

Nytt år. Det innebär nya löften som ska infrias. Ett av de vanligaste är att vi ska börja motionera. Bli smala till beach 2008. Slippa smyga omkring i sarong för att dölja de värsta valkarna.

Vår "efter-julen-ångest" välkomnas av gymägarna.– Vi säljer många träningskort nu, så ser det ut vid varje säsongsstart, det är då folk tar tag i sina liv. Folk vill motionera mer för att orka med vardagen bättre, säger Winia Falk, kommunikationschef på Friskis&Svettis.

Metro ringde upp några gym för att ta tempen på hur stort intresset är för att börja träna just nu, i årets början.Malin Söderqvist är personlig tränare och hälsopedagog på Reinholds Lifestyle.– Detta är en nystartsperiod för många. Det finns nog också en press att komma igång efter all julmat, säger hon.

Men det är viktigt att inte gå ut för hårt när man man väl bestämt sig för att börja motionera.Det menar Jonas Lissjanis, träningsexpert på SATS.– Hellre en till två gånger i veckan i 52 veckor än att tokköra fem dagar i veckan i januari.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro