ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rusning till läxhjälp i Malmö

Johan Mårtensson · 27 Jan 2014
Uppdaterad 28 Jan 2014

Gratis läxhjälp är populärt i Malmö – och inte bara bland eleverna. Under 2013 kontaktade minst 100 vuxna Läxhjälp Malmö och erbjöd sig bli volontär, vilket ledde till att fyra nya läxhjälpsgrupper kunde startas.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är väldigt givande. Eftersom eleverna kommer hit frivilligt behöver man aldrig lägga tid på att få dem att sitta stilla och koncentrera sig. Bara de som är intresserade och motiverade dyker upp, säger David Holm, som arbetar som civilingenjör till vardags.

Intresset att hjälpa eleverna med läxan har ökat markant, enligt Emelie Jonasson, samordnare för Läxhjälp Malmö, som är ett samarbete mellan Röda korset, Individuell människohjälp och Drivkraft Malmö. Nu finns ideella läxhjälpsgrupper på stadsbiblioteket, Garaget och en rad skolor runt om i Malmö.

– Intresseanmälningarna leder inte alltid till att personerna kommer ut som läxhjälpare i de olika grupperna men antalet läxhjälpare har definitivt ökat. Det är jättepositivt, säger hon.

19-åriga Mina Mousa brukar besöka läxhjälpspasset på stadsbiblioteket, som hålls på torsdagar mellan klockan 16 och 18, för att få hjälp med matte, samhällskunskap, svenska och andra ämnen. Hon uppskattar hjälpen som volontärerna ger.

– De är så trevliga och har tålamod. Jag får svar på alla mina frågor och bra tips på hur jag ska nå mina mål i skolan, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro