ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rüya, 20, nekades jobb för att hon bär slöja – nu backar företaget

· 31 Maj 2016
Uppdaterad 31 Maj 2016
Rüya El Hattawi.

Rüya El Hattawi. Foto: Privat.


Rüya El Hattawi, 20 år, nekades jobb på Santa Marias fabriker på grund av att hon bär slöja. Nu har företaget ändrat sig. "Men de fick ett nej från mig", säger Rüya El Hattawi till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Rüya El Hattawi fick sommarjobbet på Santa Marias fabrik utanför Göteborg. Men förra veckan ändrade sig företaget och sa att de inte längre kunde anställa henne på grund av att deras hygienpolicy inte tillåter slöja. Något som fick uppmärksamhet i flera medier efter att Rüya El Hattawi skrivit om händelsen på Facebook. Nu har Santa Maria ändrat sig igen - och erbjuder Rüya El Hattawi jobbet. Något som hon tackat nej till.

– Vi erbjöd henne jobbet igår och fick sedan beskedet att hon tackade nej. Vi hade gärna sett att hon jobbat hos oss men vi har så klart förståelse för hennes beslut, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Santa Maria, och fortsätter:

– Vi tog ett förhastat beslut. Dels hade Rüya fått felaktiga uppgifter om att vi har regler emot slöja, vilket vi inte har. Man har också pratat med henne på ett sätt som är naivt, för att uttrycka sig milt, och kränkande. Det har blivit fel i flera led och det handlar om kommunikation, men också om att vi tagit ett beslut som är felaktigt.

LÄS MER
Rüya, 20, blev av med sitt sommarjobb – för att hon bär slöja

Rüya El Hattawi säger att det känns bra att Santa Maria hörde av sig till henne. 

– Det känns jättebra att de tog sin tid och försökte lösa problemet. Men de fick ett nej från mig. Jag känner mig själv och jag vet att sekunden jag sätter min fot i den fabriken så kommer jag att må dåligt. Känslan av att känna sig välkommen finns inte kvar hos mig. Det jag upplever är inget man kan glömma över en natt.

Vad ska du i stället göra i sommar?

– Jag har inga planer alls. Jag tackade nej till andra jobberbjudanden och nu när jag ringer tillbaka så har de flesta anställt andra personer. Så det verkar vara försent för sommarjobb .

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro