ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryan Gosling-bedragare lurade en miljon fans

Emma Björkman · 16 Jun 2014
Uppdaterad 2 Jul 2014
Så här såg Facebook-inlägget ut där en person utgav sig för att vara Ryan Gosling.

Så här såg Facebook-inlägget ut där en person utgav sig för att vara Ryan Gosling. Foto: Facebook.com/RealRyanGosling


På söndagen firades Fars dag i USA. Dagen till ära tog filmstjärnan Ryan Gosling Facebook till hjälp för att berätta hur han själv blivit pappa. Men inlägget skrevs av en bedragare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ryan Gosling.
Ryan Gosling.Foto: Action Press / All Over Press

Med ett foto där han håller en bebis i famnen skrev en person som utgav sig för att vara Ryan Gosling, 33, ett tårdrypande inlägg om sin roll som pappa. ”På Fars dag har jag bestämt mig för att berätta historien om hur jag blev pappa. Den här lilla killen var bara nio månader när jag blev hans pappa. Hans mamma och jag var goda vänner innan hon avled i cancer. Jag lovade henne att jag alltid skulle ta hand om honom”, skrev han på Facebook. I inlägget – som gillats nära en miljon gånger – förklarade ”Ryan Gosling” hur han adopterat barnet men att dess biologiska pappa övertagit vårdnaden av honom. Texten avslutas med en uppmaning att ”rädda tusentals barn” genom att klicka på en länk. Där avslöjas bedragaren bluff – länken går till en klädsajt som erbjuder fans en chans att vinna en träff med Ryan Gosling förutsatt att de köper en viss t-shirt först. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro