ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryan Gosling gör Glidarroll i glidarfilm

Elin Larsson · 30 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Titel: Bristande bevisGenre: ThrillerBetyg: •••

Ryan Gosling spelar en äregirig jurist som ska lämna åklagarsidan för en lönsam karriär inom affärsjuridiken. Först tänker han bara lätt som en plätt sätta dit en forskare (Anthony Hopkins) som anklagas för mord på sin hustru. Vi i publiken inser såklart att forskaren har helt andra planer och snart leker han mycket riktigt katt-och-råtta med sin unge motståndare, som i sin besatthet av att vinna sätter hela jobbkarriären på spel. Gosling var briljant som knarkande lärare i ”Half Nelson”. Det här är mer en glidarroll i en glidarfilm, men visst levererar han sina snitsiga repliker med charmig nonchalans. Kemin med Hopkins är helt okej, även om det är lite komiskt att den senare tycks ha svårt att släppa sin Hannibalrutin. ”Bristande bevis” är ingen stor filmupplevelse, snarare en rätt konventionell thriller. Men intrigen (som ibland för tanken till Cruise vs Nicholson-rullen ”På heder och samvete”) har sina klurigheter och överraskningar, och vägen mot det inte helt oväntade slutet är ganska underhållande.

Börjar kännas affärsidé

Titel: Shrek den tredjeGenre: FamiljBetyg: ••

När Kungen dör letar Shrek, Fiona och vännerna upp Fionas kusin för att be honom ta över kronan – men Drömprinsen lurar i vassen. Den urprungligen både kärleksfulla och roliga sagodriften börjar nu kännas mest som en affärsidé. Tekniskt skickligt och inte utan poänger, men lite småljummet. Synd.

En tysk "Shortcuts"

Titel: Fria radikalerGenre: DramaBetyg: ••

Övertygande skådespeleri i visuellt imponerande drama där kaosteorin appliceras på människor i en hopplöst grå förort. ”Shortcuts” på tyska kanske man kan säga, men utan förlösande avslut. Regissören Barbara Alberts landsman Michael Haneke har lyckats bättre med samma sak i ”Kod okänd”.

Seg film – men bra (!) Bullock

Titel: Ond aningGenre: RysareBetyg: ••

Trovärdig (!) Sandra Bullock gestaltar den uttråkade hemmafrun Linda, vars kärnfamiljstillvaro krossas när hennes man omkommer i en olycka. Eller gör han det? Linda inser snart att hon drabbats av ett mycket starkt varsel, men kan hon förhindra makens död? Peter Stormare spelar över som hjärnskrynklare i denna rysare, som tyvärr är mer seg än läskig även om mittpartiet ett tag lovar gott.    EL

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro