ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryanair sluggar vilt mot Persson

Stockholm TT · 11 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i förra veckan som Göran Persson och Laila Freivalds lämnade in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt. De känner sig utnyttjade i Ryanairs marknadsföring och har tidigare utan framgång försökt få ersättning från Ryanair.

Nu anklagar Ryanair i ett uttalande Göran Persson för att mer bry sig om sitt ego än om turismen i Sverige, som bolaget hävdar hotas av regeringens omstridda förslag till miljöskatt på flyget.

"Detta är samma regering som föreslår en "miljöskatt" på 94 kronor, som i många fall kommer att dubbla kostnaderna för de billigaste biljetterna till och från Sverige", skriver Ryanairchefen Michael O'Leary i ett uttalande.

Ryanair har varslat Malmö Sturup och Västerås flygplatser om neddragningar och och inställda flyg om skatten blir verklighet.

"När konsekvenserna av Göran Perssons "turistskatt" blir färre turister och mindre jobb inom svensk turism, kanske det blir tydligare att han borde lägga sin energi på att främja svensk turism och inte bara måna om sitt ego", skriver O'Leary.

Ryanairs Nordenchef Lotta Lindquist-Brosjö bekräftar för TT att både Göran Persson och Laila Freivalds tidigare försökt kräva bolaget på ersättning för bilden, men att de fått blankt nej. -Vi har tidigare använt foton av framstående politiker i Europa och till med påven utan att få någon negativ reaktion, säger Lotta Lindquist-Brosjö. -Därför undrar vi varför den svenska statsministern reagerar så här hårt nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro