ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryanair vill tjäna på dina toabesök

TT · 27 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Ryanairs vd Michael O´Leary.

Ryanairs vd Michael O´Leary. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Snart kan det löna sig att hålla sig under flygresan. Irländska Ryanair, Europas största lågprisflyg, kan komma att ta betalt från passagerare som behöver gå på toaletten under flygning. Det meddelade företagets vd Michael O'Leary på fredagen.– En sak som vi har tittat på tidigare, och som vi undersöker nu igen, är att kanske montera myntinkast på toalettdörrarna, sade O'Leary till BBC.

Ryanairs vd tror inte att det kommer att besvära flygresenärerna om de får betala drygt ett pund (cirka 13 kronor) för att gå och kissa. Detta trots att många i dag inte har kontanter på sig.– Jag tror inte att någon i historien har gått ombord på ett Ryanair-flygplan med mindre än ett pund på sig, sade O'Leary, som har ett rykte om sig att vara en kostnadsjägare. Han sägs ha fått Ryanair att växa genom feta rubriker om låga biljettpriser samtidigt som företaget tar betalt för sådant som extra bagage.

I förra veckan meddelade Ryanair att man tänker stänga alla check-in-diskar på flygplatserna och tvinga passagerarna att checka in via internet i stället.– Vi håller på att hitta vägar att höja godtyckliga intäkter så att vi kan fortsätta sänka kostnaderna för flygresorna, sade O'Leary.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro