ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ryanairs vd varnar för strejk i påsk

Linus Lindgren · 7 Feb 2018
Uppdaterad 8 Feb 2018
Michael O'Leary kallar piloternas lönekrav för skrattretande.

Michael O'Leary kallar piloternas lönekrav för skrattretande. Foto: Pixabay/IBL


Lågprisflygbolagets vd kallar piloternas löneförslag för skrattretande och varnar nu för att bolagets piloter kan tvingas till strejk lagom till påsk, skriver The Guardian.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är många som passar på att resa under påskledigheten. Men nu kan de som har valt att resa med Ryanair vara tvungna att ställa in påsksemestern. Ryanairs vd, Michael O’Leary, varnar nämligen för en flygstrejk runt påsk, skriver The Guaridan.

Michael O’Leary säger till tidningen att piloternas fackförening har ställt för höga lönekrav som han har kallat skrattretande, enligt The Guardian.

– Ärligt talat kommer vi aldrig gå med på kraven. Om konsekvensen blir strejker eller andra problem är vi beredda att ta dem, säger han till tidningen.

I december erkände Ryanair piloternas fackförbund för första gången i företagets 32-åriga historia. Detta gjordes för att undvika en strejk vid jul. Men i måndags gick bolagets vd ut och varnade sina investerare för att det kan komma nya strejker vid påsk, skriver tidningen.

LÄS MER
SAS-piloter varslar om strejk

Ryanairs bränslekostnader förväntas öka med tre miljarder svenska kronor till nästa år. Piloterna vill ha cirka 20 procent högre lön vilket skulle innebära cirka en miljard kronor i ökade omkostnader till nästa år. Bolagets vinst har däremot stigit med 12 procent det senaste kvartalet och förväntas gå med cirka 14 till 14,5 miljarder kronor i vinst enligt tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro