ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryck upp dig, Britney

Emma Björkman · 13 Okt 2011
Uppdaterad 13 Okt 2011
I övermorgon gör Britney Spears sitt andra Sverigestopp under ”Femme fatale”-turnén. Det återstår att se om hon får bättre kritik för Stockholmskonserten än spelningen i Malmö.

I övermorgon gör Britney Spears sitt andra Sverigestopp under ”Femme fatale”-turnén. Det återstår att se om hon får bättre kritik för Stockholmskonserten än spelningen i Malmö. Foto: Sean Michaels / Retna Ltd


I tisdags uppträdde Britney Spears på Malmö arena. På söndag intar hon Globen i Stockholm. Hittills har kritikerna varit måttligt imponerade av hennes scenprestationer. – Britney Spears behöver rycka upp sig, säger Expressens musikredaktör Anders Nunstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Visst har Britney Spears en särskild relation till Sverige? Ja, det var här hennes karriär började på allvar. Flera svenska producenter, bland andra den bortgångna stjärnproducenten Denniz Pop och hans kollega Max Martin står bakom hennes debutalbum ”Baby one more time” som släpptes 1999. Sedan dess har Britney Spears fortsatt att jobba med Max Martin och andra svenskar. Vad har kritikerna sagt om hennes senaste uppträdanden? Efter att ha totalsågats för sin konsert i Danmark lyckades hon inte vända trenden när hon uppträdde inför en halvtom Malmö Arena. ”Britney verkar matt. Inte för att det som händer på scen egentligen är iögonfallande dåligt, bara oinspirerat.” skrev Joacim Persson på Aftonbladet. Hur ser Britney Spears framtid ut? I skivväg ser den ljus ut – turnémässigt är framtiden desto mörkare. Expressens musikredaktör Anders Nunstedt – som gav Britney Spears Malmökonsert en etta i betyg – framhåller att hon på senaste skivan ”Femme fatale” är både bättre och mer intressant än på länge. – Live däremot vet jag inte hur många gånger hon kan blåsa sin publik. Hon behöver rycka upp sig och få seriös coachning. Återgå till kärnan i sin musik – glad, klubbig pop – och sluta tävla med Lady Gaga, säger han.Vad kan publiken vänta sig av hennes konsert på söndag? Britney Spears repertoar består av en hitbetonad mix av nya och gamla låtar – bland andra ”Piece of me” och ”...Baby one more time”. Men i Malmö sjöng Britney Spears playback – och verkade inte ha kul på scenen. – Det är andra turnén i rad som hon är på scenen och inte ser delaktig ut. Det verkar inte spela någon roll för henne om hon är i Prag eller Stockholm. Hon ser disträ och oinspirerad ut – som att hon bara är där för att göra ett jobb, och hon gör det ganska dåligt, säger Anders Nunstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro