ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rykande drinkar på väg mot VM-final

Viktor Bendz · 19 Nov 2013
Uppdaterad 19 Nov 2013
”The grocers tartufo flip” av Rikard Enelin, som jobbar på Taverna Brillo i Stockholm Ingredienser: Fem centiliter Johnnie Walker gold reserve, en shrub gjord på vinäger, honung och té, en äggula från ett ägg som legat i en låda med albatryffel i fyra dagar, lite Sauternesvin, Parfym med guldpulver, tryffel och Johnnie Walker-whisky. Hela glaset är serverat ovanpå kamomillblad, ätbar mossa, ätbara blommer. Under dem ligger kolsyreis – som skapar röken.

”The grocers tartufo flip” av Rikard Enelin, som jobbar på Taverna Brillo i Stockholm Ingredienser: Fem centiliter Johnnie Walker gold reserve, en shrub gjord på vinäger, honung och té, en äggula från ett ägg som legat i en låda med albatryffel i fyra dagar, lite Sauternesvin, Parfym med guldpulver, tryffel och Johnnie Walker-whisky. Hela glaset är serverat ovanpå kamomillblad, ätbar mossa, ätbara blommer. Under dem ligger kolsyreis – som skapar röken.


Rykande is, tryffel, kamomillblad, ätbar mossa – och vin och whisky. I går avgjordes den svenska uttagningen till världsmästerskapen i att blanda drinkar.

klar

Artikellänk är kopierad

Kamomillté.
Kamomillté.Foto: Lotta Bergseth
Makridakis av Thomas Jordansson, som jobbar på Radison Riverfront i Göteborg 
  Ingredienser: 4 centiliter   Ron zacapa, en halv mandarin, fem stänk Afrodite bitter, tre stänk orange bitter och 1,5 centiliter sockerlag. Rör över is, sila upp och smaka av.
Makridakis av Thomas Jordansson, som jobbar på Radison Riverfront i Göteborg Ingredienser: 4 centiliter   Ron zacapa, en halv mandarin, fem stänk Afrodite bitter, tre stänk orange bitter och 1,5 centiliter sockerlag. Rör över is, sila upp och smaka av.Foto: Privat
”Saint Lidwina” av Robin Ogestadh, som jobbar på Radison Riverside i Göteborg. 
  Ingredienser:  Tre centiliter Ketel One vodka, två centiliter grappa koralis, tio blad basilika, två kvistar rosmarin, tre centiliter lime, 1,5 centiliter sockerlag, tre stänk creole bitter och saltad kant.
”Saint Lidwina” av Robin Ogestadh, som jobbar på Radison Riverside i Göteborg. Ingredienser:  Tre centiliter Ketel One vodka, två centiliter grappa koralis, tio blad basilika, två kvistar rosmarin, tre centiliter lime, 1,5 centiliter sockerlag, tre stänk creole bitter och saltad kant.Foto: Privat
Foto: Lotta Bergseth
Domarna smakar på Rikard Enells drink.
Domarna smakar på Rikard Enells drink.Foto: Lotta Bergseth

Med gulan från ett ägg som legat i en låda med albatryffel i fyra dygn, ett sött Sauternesvin, parfym med guldpulver och Johnnie Walker-whisky gick bartendern Rikard Enell vidare i den första av två svenska finaler av vad som ses som världsmästerskapet i drinkblandning – tävlingen World Class.

– Det är den största prestigen man kan få eftersom det är en bartendertävling och inte en drinktävling, säger Rikard Enell, som kom på 16:e plats i den globala finalen för två år sedan.

De totalt 15 tävlande bedöms på kreativitet, smak, teknik och presentation. Rikard Enell serverade sin drink ”The grocers tatufo flip” i ett glas på ett kamomillblad med ätbar mossa och ätbara blommor. Därunder låg kolsyreis.

Helt nöjd var han ändå inte, trots att de utländska domarna var imponerade.

– Den smakade lite för mycket tryffel men det känns som ett ganska tacksamt problem.

Totalt deltar tusentals bartendrar från ett 50-tal länder i tävlingen som avgörs med lokala uttagningar för en global final i sommar.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro