ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rymdmperiet slår tillbaka – mot barncancer

Linda Barna · 16 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Linda Barna


klar

Artikellänk är kopierad

Alla Star Wars-fanatiker kan skatta sig lyckliga om de besöker Dreamhack. Här kan man nämligen få chansen att bli fotograferade med figurer från filmerna och med gott samvete dessutom – alla förtjänster går nämligen till barncancerfondon.Dreamexpo, datorspelsmässan som äger rum samtidigt som Dreamhack i Elmias mässhallar i Jönköping gästas inte bara av hårdvaruföretag och kepsfösäljare. Bland alla utställare stöter Metro Teknik även på självaste rymdimperiet. Boba Fett, Darth Revan och ett par stomtroopers är på plats. För en lite slant kan man bli plåtad med sina idoler.Personerna bakom maskerna kommer från organisationen Nordic Garrison och är ett 40-tal män, till åldern 30+ som besöker olika mässor, barnkalas, filmpremiärer iklädda just rymdimperiets munderingar. Vinsten går oavkrotat till olika välgörande ändamål. – Vår svenska division samlar in pengar till barncancerfonden, den norska till St: olavs sjukhus och finska till UNICEF. Nordic garisson är samlingsnamnet för alla skandinaviska sektioner. Vi är samtidigt en del av 501th legion, vars medlemmar från hela jordklotet sysslar med exakt samma saker som vi gör, berättar Andrew en Stormtrooperna. Andrew berättar att alla som jobbar är frivilliga. – Vi gör det här för att vi älskar Star Wars. Vi växte upp med filmerna som är en tidlös saga med en modern tvist. Kampen mellan det onda och det goda.

Vidare berättar han att det finns en viss autentisitet i filmerna som många andra sci-fi filmer från den eran sakner. – Ett halvtrasigt rymdskepp eller smutsiga kläder, det är det som får filmerna att kännas mer verkliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Barna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro