ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Rysk målvaktsstjärna arg på rysk media

Ola Gustavsson · 26 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ryssland kan mycket väl ha EM:s bäste målvakt i Igor Akinfeev. Nu uppges ryssen vara aktuell för både Milan och Fiorentina.

Ryssland kan mycket väl ha EM:s bäste målvakt i Igor Akinfeev. Nu uppges ryssen vara aktuell för både Milan och Fiorentina. Foto: Scanpix


''De vill ryska landslaget illa''

klar

Artikellänk är kopierad

Ryske målvakten Igor Akinfeev ger inte mycket för ryska journalister. Inför kvällens semifinal mot Spanien tar han fram bulldozern. Akinfeev hävdar att flera ryska journalister vill landslaget illa.

- Jag bryr mig egentligen inte. Men jag är kritisk till att ryska journalister verkar vilja att det ska gå dåligt för landslaget, säger han till ryska Sport Express.

Mest stör sig Akinfeev på hur rysk media behandlade det ryska landslaget efter storförlusten i premiären. Akinfeev stör sig på att ryska journalister verkar vilja landslagets illa.- Därför väldigt skönt att få visa hur bra vi är och inte ge de någon chans att skriva dåligt. Jag kan bara föreställa mig vilken glädje vissa ryska journalister hade känt om vi hade förlorat mot Holland.

Den ryske målvakten Igor Akinfeevs målmedvetenhet går nästan att ta på.Att en semifinalplats inte är nog går inte att ta miste på.

- Vi har bara kört på och inte riktigt fattat vad vi har ställt till med. - Men en sådan här chans att vinna EM dyker kanske aldrig upp igen.

Spanien-matchen har efter tre raka segrar fallit i glömska.Akinfeev bedyrar att det resultatet inte betyder ett dugg pskologiskt inför kvällen.

- Vi har redan glömt den första matchen mot Spanien. Den är analyserad och glömd. Vi kommer inte att göra samma misstag igen.

- Vi kommer inte att satsa för fullt framåt igen utan vara bättre på att uppfylla Hiddinks taktik den här gången.

Akinfeev har samtidigt för egen del gjort sig ett namn. Aktuell för både Milan och Fiorentina har han blivit. Och enligt statistiken så är han EM:s bäste målvakt. Men själv värjer han sig:

- Statistik kan man vrida och vända på. Det får man inte tänka för mycket på. Börjar man göra det är man snart slut.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Gustavsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro