ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryska gay-dockor mot Putin

Metro World News · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

Kärleksfullt målade ryska dockor av fyra kända homosexuella brittiska och en irländsk man är det senaste verktyget i en ny kampanj mot homofobiska lagar i Ryssland.

klar

Artikellänk är kopierad

Från vänster Elton John, Stephen Fry, George Michael, Graham Norton och Tom Daley.
Från vänster Elton John, Stephen Fry, George Michael, Graham Norton och Tom Daley.

Sju uppsättningar av dockor som föreställer artisten Elton John, programledaren Stephen Fry, artisten George Michael, programledaren Graham Norton och simhopparen Tom Daley kommer att säljas på auktion och intäkterna kommer att gå till LGBT-stiftelsen The Kaleidoscope Trust, berättar Liam Fay-Fright från reklambyrån Mother London som designat dem. Följ online-auktionen här: To Russia with love.

Vad hoppas ni på att dockorna ska åstadkomma?

– Vi vill samla in åtminstone 10 000 dollar till stiftelsens kamp mot homofobi. Vi har anlitat väldigt begåvade konstnärer så att folk ska vilja köpa dem både som julklappar och för det budskap de sänder, säger Liam Fay-Fright .

Var det svårt att välja vilka kändisar som skulle bli de fem dockorna?

– Ja, det var hård konkurrens men i slutändan valde vi baserat på deras personligheter. Det är alla män eftersom det är särskilt hårda lagar mot homosexuella män i Ryssland vilket vi ville uppmärksamma.

Hoppas ni skapa en diplomatisk kris?

– Jag hoppas att det väcker en diplomatisk diskussion som ökar uppmärksamheten om situationen och leder till politisk press som får den ryska regeringen att ompröva sin inställning. Vi hoppas på ett bud-krig – det finns bara sju uppsättningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro