ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryska geolog: VM-arenan i Sotji riskera att rasa

Linus Lindgren · 26 Jan 2018
Uppdaterad 26 Jan 2018

Foto: TT


Fotbollsarenan i Sotji står enligt den ryske geologen Jevgenij Vititsjka på instabil mark och riskerar att rasa. I sommar spelar Sverige i fotbolls-VM på samma arena.

klar

Artikellänk är kopierad

Arenan Fisht Olympic Stadium byggdes tillsammans med två andra sportarenor inför vinter-OS i Sotji. Efter OS skulle två utav dem monteras ned och flyttas till centrala Ryssland där behovet av sportarenor är större. Detta är något som inte har hänt.

Nu säger Jevgenij Vititsjka att det finns risk att arenorna kan rasa.

– Även om de demonterar två arenor är det möjligt att någon rasar, eftersom markförhållandena vid kusten är så svåra, säger Jevgenij Vititsjka till Sveriges Radio.

Arenorna står vid kusten på schaktmassor som fraktades till platsen för att bära arenorna. Men kritikerna menar att marken inte är stabil nog, rapporterar Sveriges Radio.

Den artonde juni möter Sverige, Tyskland, i fotbolls-VM på just den arenan som Jevgenij Vititsjka varnar om. Taket på arenan har monterats bort och säkerheten har stärkts enligt SR.

LÄS MER
Sydkorea vill ha fotbolls-VM – tillsammans med Nordkorea

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro