ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryska lastfartyget på väg bort från Sverige

Aron Andersson · 20 Okt 2014
Uppdaterad 21 Okt 2014

Foto: Marine Traffic


klar

Artikellänk är kopierad

Lastfartyget NS Concord som legat stilla utanför Stockholms skärgård har nu börjat röra sig bort från Sverige och mot den ryska hamnen Primorsk.

Via tjänsten Marine Traffic går det att följa lastfartyget. Mellan onsdag och lördag låg skeppet stilla utanför Stockholms skärgård. Men när det avslöjades att Försvaret undersökte en misstänkt undervattensverksamhet började skeppet röra på sig mot Stockholm.

Under helgen avslöjades att det finns kopplingar mellan NS Concord och Rysslands president Vladimir Putin. Skeppet tillhör företaget Novoship, som i sin tur tillhör den statsägda koncernen Sovcomflot. Det är koncernens vd Sergej Frank som har kopplingar till Putin.

En misstanke är att lastfartyget skulle kunna användas som flyktfarkost för en eventuell ubåtsbesättning. NS Concord befinner sig på internationellt vatten, vilket innebär att det finns ett regelverk för hur Försvaret måste förhålla sig till fartyget, skriver Expressen.

På tisdagseftermiddagen vände fartyget och började åka mot Ryssland.

►LÄS MER: Foto stärker misstanke om intrång

►LÄS MER: ”Kommunikation hem viktigast”

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro