ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryska svaret: Ubåten är nederländsk

Tomas Lundin · 20 Okt 2014
Uppdaterad 20 Okt 2014

klar

Artikellänk är kopierad

HMS Dolfijn, systerskepp till holländska ubåten Bruinvis som enligt ryska försvarskällor snokat runt i svenska vatten.
HMS Dolfijn, systerskepp till holländska ubåten Bruinvis som enligt ryska försvarskällor snokat runt i svenska vatten.Foto: defenseimagery.mil

Sverige bör sluta rikta ögonen mot Ryssland och i stället leta efter en holländsk ubåt i Stockholms skärgård, enligt ett uttalande från ryska försvarsdepartementet.

”För att lätta på spänningarna i Östersjön och spara svenska skattepengar skulle vi rekommendera att leta efter en förklaring från den nederländska flottan”, säger en representant för ryska försvarsdepartementet till nyhetsbyrån RIA Novosti.  ► LÄS MER: Det händer om vi hittar ubåten

Enligt försvarskällan har den nederländska ubåten Bruinvis utfört uppdrag i närheten av Stockholm. Den nederlänska marinen har nyligen deltagit i en internationell övning i Östersjön men tillbakavisar att de skulle ha en ubåt djupt inne på svenskt vatten. Samtidigt menar en enig bedömarkår att en eventuell ubåtskränkning i svenska vatten sannolikt skulle ha ryskt ursprung. 

– Det passar precis in i deras (ryssarnas) operationsmönster när det gäller miniubåtar, säger Tomas Ries, lektor på Försvarshögskolan.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro