ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryske utrikesministern: "Vi har ingen koppling till förgiftningen"

Linus Lindgren · 13 Mar 2018
Uppdaterad 13 Mar 2018
Rysslands utrikesminister, Sergej Lavrov.

Rysslands utrikesminister, Sergej Lavrov. Foto: IBL


Storbritanniens premiärminister Theresa May anklagade Ryssland för giftattacken på ex-spionen Sergei Skripal under måndagen. Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov har nu gått ut och förnekat att Ryssland har något att göra med händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sergej Lavrov nekar alla kopplingar till förgiftningen av den ryske ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter, rapporterar AFP.

– Ryssland är inte skyldigt. Ryssland är redo att samarbeta i linje med konventionen om kemiska stridsvapen, säger utrikesministern på en presskonferens.

LÄS MER
Oro i Salisbury efter giftattacken

Lavrov hävdade även att Ryssland inte har fått ta del av de prover som har tagits i samband med förgiftningen.

På en presskonferens under måndagen sa Storbritanniens premiärminister Theresa May att det nervgift som hittats pekar ut Ryssland som ansvariga för förgiftningen av Sergej Skripal.

– Antingen är den ryska federationen ansvarig för attacken mot familjen Skripal, eller så har den ryska staten tappat kontrollen över de nervgifter som producerats och förvaras i landet, sade May.

Även USA och Nato delar Theresa Mays bild om att det troligen är Ryssland som ligger bakom förgiftningen av Sergej Skripal.

– De ansvariga, både de som utförde försöket och de som beordrade det, måste ställas till svars, säger den nu avskedade amerikanska utrikesministern, Rex Tillerson enligt TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro