ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ryskt svar på massutvisningarna väntas de närmsta dagarna

Malin Jansson · 27 Mar 2018
Uppdaterad 27 Mar 2018
Den amerikanska ambassaden i Moskva

Den amerikanska ambassaden i Moskva Foto: IBL


Nervgiftattacken i Salisbury i Storbritannien har utvecklats till en djup diplomatisk kris. Totalt 23 länder, däribland Sverige, har beslutat sig för att utvisa över 100 ryska diplomater - och nu väntas svar från ryskt håll.

klar

Artikellänk är kopierad

– Efter att de här siffrorna publicerats står det fullständigt klart att bakom denna provokation finns mäktiga krafter i Storbritannien och USA, en del i en ryssfientlig kampanj, sa Maria Zacharova, talesperson vid det ryska utrikesdepartementet i går kväll enligt Sveriges Radio Ekot. 

23 länder har beslutat sig för att utvisa över 100 ryska diplomater, i USA handlar det om 60 diplomater och Ryssland har meddelat att de kommer utvisa lika många från den amerikanska ambassaden i Moskva.

LÄS MER
Sverige utvisar rysk diplomat

Övriga länder kan vänta sig ett ryskt svar inom de närmsta dagarna, rapporterar radion.

Sverige utvisar en rysk diplomat, och under tiden ansluter sig fler länder, däribland Australien som har aviserat en utvisning om två stycken.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro