ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryssen kommer!

Nöjesguiden · 15 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ryska posten på GrodanDet kommer att bli ett väldigt spring i trappan i kväll, för vad ska man välja? SCSI-9 är tydligen den hetaste skiten från Moskva och de spelar sin minimala techno live. Som om inte det vore nog kör Alvaro Villalobos och Dj Aki disco en våning upp. Naturligtvis värmer Neat tagteam upp!Fredag. Neat & Cocktail Club & Onyx, Grodan, Grev Turegatan 16, 22–03, 100 kr, 23 årEfterfestJo, vi har tjatat om Dolly ett tag nu. Men vi är så glada i henne att det inte är klokt! Vi är inte ensamma om det såklart. Nina Persson, Robyn, Titiyo, Christian Olson (Fibes, Oh Fibes) och Helena Josefsson gillar Dolly svinmycket och spelar sina egna favoriter på efterfesten i kväll.A tribute to Dolly Parton, Debaser Medis, Medborgarplatsen, 20–03, 135 kr, 20 årLite sång, lite dans lite naketTua, Mollie och Elin lockar med electro, soul, indie och techno till klubben döpt efter den där serien som Mia i ”Pulp fiction” gjorde en pilot till. Catch up!Fredag. Fox force five, H62, Hornsgatan 62, 22–03, 50 kr, 18 årAbstraktion är frihet?Mr Livergänget har tröttnat på verkligheten och erbjuder alla en kväll för att glömma bort trist vardag. Vi tycker att det låter lite hippieläskigt att ”skaka loss från illusionen” men vi gillar ju tropicalia och annat flummigt så kanske vågar vi oss dit. Erik, Adam och Sandviken Autodidakt spelar svängigt hela kvällen!Fredag, Go for it, Mr. Liver!, Carpe noctem, Bondegatan 1c, 20–01, 20 kr, 20 årFröken fyrtiofemI band som spelar glammig punkig rock n’ roll måste samtliga bandmedlemmar ha coola artistnamn. Så är det bara. Vad sägs om Colonel M Knoxx, Dan Frankenstein, Eric Beretta och Felix Vendetta? Helt okej tycker vi om Miss 45. Dessutom är de riktigt svängiga! Som alla andra band finns de förstås på myspace.com/miss45. Lördag, Klubb Sheriff med Stupidity, 21:00, 60 kr, 18 år

Åka bil-musikFinns det något bättre än att åka bil och lyssna på sjukligt välproducerad och välspelad musik? Jo det är rätt härligt att dricka öl på ett trevligt ställe också. Vi känner oss lite som Patrick Bateman men det kan vi leva med. Bara vi får lyssna på softrock. I kväll blir det rätt gubbigt på Julia för Jonathan Cohen från Bubblegum Factory dyker upp för att spela den där musiken vi gillar.Fredag. Julia, Resturangen, Oxtorgsgatan 14, 21–01, fri entré, 20 årEn blivande Landet?Vi gillar att det händer saker på andra ställen än Stureplan. Nu är det dags för ännu ett ställe utanför tullarna att slå upp dörrarna. Dj:s är Alex W och James Brun och de lovar att spela svängig electro. Skönt för alla småbarnsföräldrar i hooden som kan ha skönt häng utan att behöva åka så långt. Lördag, Electro lounge, Lugnet Bar, Skeppsmäklargatan 5, 22–01, fri entréGigolo? Hu! Sucker!Ojojoj vad glada vi är att kunna berätta för er att Neneh Cherry är på banan igen! Med nya bandet Cirkus tillsammans med Burt Ford, Karmil och Lolita Moon släpper hon en skiva i helgen. Det är så härligt att höra Nenehs röst igen! De är också väldigt generösa med sin musik, så gå in på myspace.com/cirkus om du är nyfiken!Lördag ”Laylow” i butik! Come on people, voodoo people! Åh vad vi har längtat efter Marie Laveau! I uppiffade lokaler kör nu Magnus Carlsson, Robert Plaszczyk och Andy Bell sin fina popklubb med långväga gäster. Gissa om det svårt anglofilt när de sätter i gång! Vi räknar med dans och allsång.Lördag, Bangers’n’Mash, Marie Laveau, Hornsgatan 66, 22–03, 100 kr, 23 år

StudentlivHur är det egentligen att vara student i dag? Fråga Jens Assur, han vet. Under de senaste månaderna har Jens härjat på Umeå Universitet och dokumenterat livet där. På lördag är det vernissage för utställningen I Can See the World From Here. Under utställningsperioden kommer ett antal seminarier om allt från hollywoodfysik till nyckelhålsmärkt kost äga rum. Du hittar hela programmet på Färgfabrikens hemsida.Lördag, Jens Assur: I Can See the World From Here, Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, 12:00–18:00.

Svart bälte i rockOkej att Black Belt är värsta svängiga orkestern och allt sånt, men vad vi verkligen vill se i morgon är The Bombettes. Dennis Lyxzén har redan fattat grejen och ger ut deras EP på sin etikett Ny Våg. Coolt eller hur! Lyssna på deras låtar på myspace.com/thebombettes så ses vi där sen!Lördag, Fritz’s corner, Debaser, Karl Johans torg 1, 20–03, 90 kr (medlem 60 kr) 20 år (medlem 18 år)

klar

Artikellänk är kopierad

Nöjesguiden
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro