ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Ryssland beordrar syrisk vapenvila

Malin Jansson · 27 Feb 2018
Uppdaterad 27 Feb 2018
Det är Rysslands president Vladimir Putin som beordrat den humanitära vapenvilan, som framöver ska pågå i omgångar fem timmar per dag.

Det är Rysslands president Vladimir Putin som beordrat den humanitära vapenvilan, som framöver ska pågå i omgångar fem timmar per dag. Foto: Getty images


Från och med klockan åtta på morgonen svensk tid väntas en fem timmar lång vapenvila träda i kraft i flera områden i Syrien. Det på order av Rysslands president Vladimir Putin, uppger Reuter.

klar

Artikellänk är kopierad

Syftet är att skapa en humanitär korridor för civila att kunna lämna det krigsdrabbade området i östra Ghouta utanför Damaskus, skriver Reuters.

Det är Rysslands president Vladimir Putin som beordrat den humanitära vapenvilan, som framöver ska pågå i omgångar fem timmar per dag.

FN:s säkerhetsråd kom på lördagen överens om ett 30 dagars eldupphör, men bombningarna har fortsatt trots överenskommelsen.

Att Ryssland ändrar spelreglerna bara några dagar efter beslutet i FN är en tydlig markering om vem som dominerar den syriska arenan, skriver Sveriges radios korrespondent Cecilia Uddén.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Jansson
Malin Jansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro