ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ryssland utvisar 60 amerikanska diplomater

Filip Joelsson · 29 Mar 2018
Uppdaterad 29 Mar 2018
Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov uppger att landet kommer att utvisa 60 amerikanska diplomater.

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov uppger att landet kommer att utvisa 60 amerikanska diplomater. Foto: IBL


Ryssland kommer att utvisa 60 amerikanska diplomater och helt stänga ner USA:s konsulat i S:t Petersburg, rapporterar flera medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov uppger att landet kommer att stänga ner USA:s konsulat i S:t Petersburg, samt utvisa 60 amerikanska diplomater, skriver The Guardian.

Utvisningen av diplomaterna är ett svar på USA:s beslut att utvisa lika många ryska diplomater, i efterspelet av nervgiftsattacken i brittiska Salisbury.

Den pågående diplomatkrisen började med att den tidigare ryska dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter förgiftades av nervgas i Storbritannien.

Landets premiärminister Theresa May beskyllde Ryssland för att ligga bakom mordförsöket, och sedan dess har ett 30-tal länder meddelat att de kommer att utvisa ryska diplomater. Däribland Sverige, som kommer att utvisa en rysk diplomat.

Ryssland har hela tiden nekat till någon som helst inblandning i giftattacken i Salisbury, och det ryska parlamentet har meddelat att de kommer att utvisa lika många diplomater från Ryssland, som respektive land gör åt andra hållet.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro